Topic: Najlepsze riffy na DM

"Death Magnetic" jest napakowane riffami. Wydaje się, że ich liczbą chłopaki dorównali albumowi "...And Justice For All", który dotąd był największym ich największym osiągnięciem pod względem rozbudowania (czy może skomplikowania tongue) muzycznego.

Interesuje mnie, które riffy z tego albumu podobają Wam się najbardziej.

Mnie, nie tylko jako słuchacza, ale też jako gitarzystę, najbardziej fascynuje główny motyw w "That Was Just Your Life" big_smile . Następny w kolejności jest riff w "Broken, Beat & Scarred" (ten od 1:00) i w "The Judas Kiss" (od 0:25). Ale wybór jest ciężki, bo dobrych zagrywek jest tu cała masa. cool

Thumbs up Thumbs down

Re: Najlepsze riffy na DM

No to prawda ale wydaje mi się ogólnie, że solówki sątrochęjednak na siłę. A może to po prostu Hammett ma taki styl, czyli solo wymyślone na kolanie w ciągu kilkunastu minut... Hmm.

Thumbs up Thumbs down

Najlepszy riff to ten w refrenie The Judas Kiss i Cyanide,  główny  w that was just your life, all nightmare long(wszystkie riffy smile),  i BB&S. A w ogóle to cała płyta jest nafaszerowana świetnymi zagrywkami.:P

Thumbs up Thumbs down

Z riffów to wejśćie po intro w That Was... oraz All Nightmare. Są po prostu genialne smile

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

TommiK wrote:

"Death Magnetic" jest napakowane riffami. Wydaje się, że ich liczbą chłopaki dorównali albumowi "...And Justice For All", który dotąd był największym ich największym osiągnięciem pod względem rozbudowania (czy może skomplikowania tongue) muzycznego.

Interesuje mnie, które riffy z tego albumu podobają Wam się najbardziej.

Mnie, nie tylko jako słuchacza, ale też jako gitarzystę, najbardziej fascynuje główny motyw w "That Was Just Your Life" big_smile . Następny w kolejności jest riff w "Broken, Beat & Scarred" (ten od 1:00) i w "The Judas Kiss" (od 0:25). Ale wybór jest ciężki, bo dobrych zagrywek jest tu cała masa. cool

Zgadzam sie w 100% procentach! moje typy sa takie same hehe

myspace
THRASH TILL DEATH!

mi jako wielkiemu miłośnikowi Cyanide podoba się motyw który był na missionmetallica trailerze ;p i oczywiscie nie umieszczony na płycie motyw z the new song, ten ktory wchodzi jak sie skończy intro które zostało wykorzystane w the end of the line

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Nie wiem czy dobrze myślę, ale pamiętacie moment w The Other New Song jak James krzyczał "Vulturous"? Coś mi się wydaje, że to jest ten sam riff co refren w Cyanide smile
A wracając do najlepszyh riffów to That Was Just Your Life - główny motyw; ANL - motyw flamenco + riff w New Songa (szczególnie moment z podwójną stopą wink); Judas Kiss - refren + motyw z Mission Metallica jak pokazywali nazwę albumu; The Day That Never Comes - wolniejsza część to dla mnie mistrzostwo; U3 - główny riff + intro (chociaż intro ciężko nazwać riffem ;P). Cała reszta również zajebi*** smile
A i zapomniałem o BBS smile Refren + moment jak Lars daje po werblu i tomach (0:30 - 0:35).
Pozdrawiam

(edited by jasio 2009-01-06 23:06:23)

"Jeśli komuś nie podoba się to, co robisz, pieprz to!"

Thumbs up Thumbs down

jasio wrote:

Nie wiem czy dobrze myślę, ale pamiętacie moment w The Other New Song jak James krzyczał "Vulturous"? Coś mi się wydaje, że to jest ten sam riff co refren w Cyanide smile
Pozdrawiam

nie jest, umiem zagrać oba kawałki i mogę ciebie zapewnić że to inne motywy

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Broken, Beat & Scarred" (ten od 1:00)  + zniszczył mnie ten riff jak go pierwszy raz usłyszałem, tak samo All Nightmare Long, My Apocalypse, również ma masę walących prosto w twarz riffów.
Podobają mi się również riffy do Flamenco i....Shine! big_smile

Thumbs up Thumbs down

Podoba mi się jak fajnie poprzerabiali ten riff

ht tp://pl.youtube.com/watch?v=mdZHYBJ_rPQ

Zupełnie jak by się go puszczało w przyspieszonym tempie big_smile

Thumbs up Thumbs down

Mi również podoba się riff z BB&S, w ogóle ten kawałek miażdży.

Kawałek taki sobie smile Ale ma fajny tekst.

(edited by Frantic 2009-01-08 15:45:12)

Thumbs up Thumbs down

No dokładnie, tekst ma super! Widać radość z odrodzenia zespołu.

Thumbs up Thumbs down

Nawet mój podpis świadczy, że doceniłem ten utwór smile

Thumbs up Thumbs down

hm... ulubione riffy. Myślę że na tej liście najlepszych na pewno znajdzie TEOTL (0:43),
TWJYL(1:28) i MA (0:10). Tak wygląda moja czołówka.

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

ja uwielbiam the end of the line i judas kiss a z solówek to ta z the unforgiwen iii ma mistrza u mnie .   jednak najfajniej mi się gra the end of the line.

Thumbs up Thumbs down

That Was Just Your Life (~1:28)
BB&S (~1:00)
All Nightmare Long (~1:15)
My Apocalyspe (~3:04)

To chyba moje ulubione. W zasadzie każdy kawałek ma jakiś świetny riff. I o to chodzi smile

Thumbs up Thumbs down

The Judas Kiss - 6:52 do 7:03 ZŁOOOOO!!

Thumbs up Thumbs down

najlepszym riffem jest oczywiście otwierający album "That Was Just Your Life". trochę przypomina mi melodię ze świetnego "Creeping Death".

Thumbs up Thumbs down