Topic: Brzmienie gitar na Death Magnetic

Jak podoba wam się brzmienie gitar na płycie ?? Jak dla mnie Metallica poszła w innym kierunku, eksponując środkowe pasmo które z reguły było wycięte na starszych płytach. Jak dla mnie gitary na DT  brzmią mniej potężnie, za to są bardziej "in your face".brzmią surowo, jakby chciały wyskoczyć z głośnika wink

Thumbs up Thumbs down

Re: Brzmienie gitar na Death Magnetic

Niechaj się założę... stworzyłeś ten temat, bo przeczytałeś wywiad z Kirkiem i Jamesem, gdzie mówili o środkowym paśmie...czyż nie ?
Wracając do tematu. Gitary wg mnie brzmią na prawdę masywnie, ciężko, metalowo. Płyta jest bogata w miażdżące riffy i to jest jej olbrzymia zaleta.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

Nie czytałem wywiadu, słychać ten sound na płycie gitary znacznie różnią się brzmieniem  od takiego np Black Album czy Load, Reload. Brzmienie jest specyficzne. Myślę także że Metallica na tej płycie ustanowiła pewną nieprzekraczalną granice jeśli chodzi o wojnę głośności.

Thumbs up Thumbs down

dla mnie gitary brzmią zupełnie przeciętnie...moim zdaniem idealne brzmienie gitar James i Kirk osiągneli  na Loadach, kończąc na garażówce, gdzie brzmienie było naprawde mięsiste i potężne, a tutaj to nijako wyszło, ale kwestia  gustu...zdecydowanie wole koncertowe brzmienie gitar w przypadku Metalliki

Życie ma chore poczucie humoru

przyznaję wodzowi rację, na loadach i na garage najlepiej brzmiały w sumie na st. anger brzmienie gitara mi się też podobało ps. wodzu napisz mi na gg ze ty to ty bo nie mam listy

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

brzmienie gitar na DM jest świetne. brzmi bardzo surowo, metalowo i przede wszystkim głośno.

Thumbs up Thumbs down