Topic: Najbardziej kopiący tyłek utwór
Właśnie. Który, waszym zdaniem, utwór z Death Magnetic kopie tyłek, czyli, daje najwięcej pozytywnej energii ? Moim zdaniem jest to Broken, beat & scarred, dobry w tym względzie jest też Cyanide.
Forum dyskusyjne
You are not logged in. Please login or register.
Właśnie. Który, waszym zdaniem, utwór z Death Magnetic kopie tyłek, czyli, daje najwięcej pozytywnej energii ? Moim zdaniem jest to Broken, beat & scarred, dobry w tym względzie jest też Cyanide.
Judas Kiss i mega riff Jamesa !
Jak Reikynn, bbs i cyanide ![]()
Jak dla mnie Judas i That was just your life. Aha i jeszcze refren z ANL strasznie kopie tyłek ![]()
That was just your life i The Judas Kiss, BB&S też nieźle daje czadu
refren z that was just your life, jest genialny uwielbiam ten riff, a linia wokalna ^^
Mnie tam jak do tej pory najbardziej kopie All nightmare long, niesamowity singiel, czysta energia.

That Was Just Your Life, All Nightmare Long i The End of the Line (tak wiem, że jest on uważany za jeden z gorszych
)
Tak w ramach objaśnienia: ja rozróżniam dwa typy piosenek. Pierwszy typ to utwór, który miażdży, czyli po przesłuchaniu jego nie jestem w stanie nic powiedzieć, ponieważ jestem pod tak dużym wrażeniem kawałka. Drugi typ, to utwór kopiący tyłek, czyli po jego przesłuchaniu dostaję tak dużo energii, ze od razu chce mi się działać. Moim zdaniem do pierwszej kategorii zaliczyłbym np. All Nightmare Long, a do drugiej Broken, beat & scarred.
o bardzo dobre, ja do pierwszego zaliczyłem Cyanide odrazu po tym jak obejrzałem zwiastun mission metallica i ten mega riff jak james spiewa "sleep and dream of this" ^^
bo mówiłeś ze sam kiedys wymysliłes riff z tego motywu, tylko na kilka częsci rozłożony xD
Prawie ten sam riff, jakbym go inaczej zagrał trochę to by był ten z Cyanide ale jakby nie patrzeć jakby się trochę zmieniło byle jaki riff to można całkowicie inny znaleźć i niewątpliwie że już w jakiejś piosence był użyty, poprostu mi się ten z Cyanidę bardzo mocno spodobał noo : P
ANL wymiata nie ma bata , ogólnie ta płyta mi bardzo przpadła do gustu i kopie cała tyłek ;d
Zdecydowanie All Nightmare Long i Broken, beat & scarred urywają jaja ![]()
Jak dla mnie zajebista jest piosenka All Nightmare Long, The End of the Line i My Apocalypse...Ogólnie cała płyta jest zajebongobastyczna!! xd
Kocham Metallice za niesamowitą muzykę i za przecudowny głos Jamesa;)
Goście wymiatają! ;p
Mhm...coś czuję tutaj fana/kę, który/a ma bezkrytyczny stosunek do Mety, kocha każdą ich płytę i nie słucha żadnego innego zespołu...Ale to może być tylko złudzenie...
EDIT
Chociaż w sumie...też kiedyś taki byłem, z tego się wyrasta...na szczęście...
(edited by reikynn 2010-02-09 23:28:15)
może i masz rację:D...tak tak uwielbiam ich wszystkie albumy..ale słucham również innych zespołów jak np. Korn czy Linkin Park...tylko że MetallicA jest z nich najbardziej zajebista:)...a słuchać ich zaczęłam dopiero w wakacje 2009, więc to moje świeże odkrycie...tak więc muszę się z Tobą zgodzić..z tego się wyrasta, pewnie mi przejdzie za jakiś czas, choć tak naprawdę nie chciałabym tego:( chciałabym ich słuchać do końca życia i pokazać swoim dzieciom czego się tak naprawdę powinno słuchać:] yeah!:cool:
MetallicA 4 ever!!
Linkin park? ja ich sluchalem 8 lat temu hehe, nie znosze tego zespolu, taki nu metal z hip hopem, no po prostu nie znosze... zbyt duzo elementow hip hopu, Korn jeszcze ujdzie, nie jestem ich fanem ale wole Korna... jak chcesz dobrego metalu i to thrash to polecam plyte KIN zespolu Xentrix, bardzo dobra plytka, naprawde... a tak w ogole to nu, black, death i innych brutali nie lubie po prostu, nie rajcuje mnie az tak brutalna i nowoczesna (czyt. nu) muza
OFFTOP
Nie wiem czemu, ale zauważyłem taką tendencję, że generalnie faceci jeśli zaczęli czegoś słuchać, to słuchają tego przez bardzo długi okres czasu (mówię o muzyce metalowej). Natomiast jeśli chodzi o kobiety, to po dość krótkim czasie przestaje je to kręcić, zaczynają słuchać zupełnie innej muzyki. Np. moja siostra, gdy była w wieku coś koło 16, 17 lat, słuchała np. Nirvany czy Black Sabbath, a po roku góra dwóch latach zerwała kompletnie z tą muzyką. Mój wniosek jest taki (wiem, że to zabrzmi tak troszkę dyskryminacyjnie w stosunku do kobiet, bardzo za to przepraszam), że muzyka metalowa jest generalnie muzyką dla facetów. Dowodem na to może być również fakt, że jest o wieeeele więcej zespołów metalowych w których występują sami faceci, niż same kobiety (jednak słyszałem o kilku na prawdę porządnych kapelach w których występują tylko przedstawicielki płci pięknej). Oczywiście nie narzucam tego zdania innym, to mój osobisty pogląd. Rzecz jasna, że w Twoim przypadku (droga ...sT.ANgER...) może być inaczej ![]()
OFFTOP END
Co do tematu: powiem, że najbardziej kopiącym tyłek utworem na DM jest Broken, Beat & Scarred.
PS. Przepraszam za elaborat.