Topic: System of a Down

Właśnie, co sądzicie na temat tego zespołu ? Co prawda już, niestety, nie grają, ale ich piosenki są dość...kontrowersyjne. Ja powiem jedno- lubię ich. O ile teksty Jamesa są maksymalnie "schizowe" to SoaD preferuje tematy ciut bardziej przyziemne i za to ich lubię.  A Wy ?

(edited by reikynn 2009-09-17 14:45:19)

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

Re: System of a Down

lubię chociaż niektóre kawałki są ciężkie do przetrawienia, rozśmiesza mnie zawsze okładka "Steal This Album" : P

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

system to dla mnie jeden z najlepszych zespołów  XXI wieku ( mimo ze zaczynali jeszcze wczesniej, ale pierwszy album nie przemawia do mnie), na koncertach mozna było zauwazyc dosc duzo braków technicznych muzykow, jednak nadrabiali charyzmą....nie mam ulubionej plyty, kazda prezentuje podobny poziom jak dla mnie,a jak juz miałbym wybierac to toxicity lub mezerire...poprostu trzeba posłuchac ich płyty,nie pojedynczych kawałków

daron malakian, gitarzysta SOADu ma teraz własny zespół, Scars o broadway, swojego czasu wiele sie tego nasłuchałem,

Życie ma chore poczucie humoru

Ja natomiast bardzo lubię Elect the dead Tankiana, bardzo fajna klimatyczna płyta.
PS. Wodzu, widzę, ze bardzo lubisz wiersz Lucifer Tadeusza Micińskiego xD

perkusista Soadu gra całkiem nieźle, no i Shavo ich basista gra palcami z tego ci się orientuje więc też całkiem niezły jest, ja nie lubię tej solowej płyty Tankiana jakaś taka

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Jeden z pierwszych zespołów od których zacząłem przygodę z metalem. Najlepsza ich płyta ? myślę, że żaden inny ich krążek nie pobije "Toxicity", chociaż takie płyty jak "Mezmerize" czy "Hypnotize" też są na wysokim poziomie.

Co prawda już, niestety, nie grają

Z tego co mi wiadomo to zrobili sobie przerwę, nie ogłosili zawieszenia działalności.

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

No tak...ale Tankian nagrywa drugi album, z tego co wiem reszta też nie próżnuje... nie wiem, kiedy wrócą, ale niewątpliwie bym się ucieszył, gdyby wrócili. Najlepszą płytą wg mnie jest Toxicity.

ale Tankian nagrywa drugi album

niech nagrywa, bo jak na razie mu to dobrze wychodzi, ale kiedyś muszą wrócić do starego składu z nowymi perspektywami na przyszłość.

Thumbs up Thumbs down

podobno nowy album Tankiana ma wogole nie byc rockowy big_smile Ciekawe co on tam wymysli

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

heh, przejdzie na muzykę poważną big_smile

Thumbs up Thumbs down

Słyszałem, że ma być bluesowo-jazzowy

nie wyobrażam sobie wokalu Tankiana w jazzie, może się zejdą, jak nawet Blink 182 się zszedł z powrotem to oni może też xP

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Czemu...już na jego pierwszym solowym albumie było ciut ciut jazzu, więc w sumie jakby jego kolejny album taki był, to wg mnie spoko.

Pan Tankian obecnie wydaje płytę swojemu ojcu,ciekawe co z tego wyjdzie.
A system bardzo lubię i sobie cenię,od niego zaczęłam słuchać metalu i dalej co jakiś czas słucham.

Thumbs up Thumbs down

Moja pierwsza styczność z Systemem nie zapowiadała tego, że będzie to jeden z moich ulubionych zespołów. Byłem dość sceptycznie do nich nastawiony, ale była to niechęć na zasadzie "nie, bo nie". Na szczęście szybko mi przeszło.

Najbardziej lubię dwie pierwsze płyty, z naciskiem na Toxicity. STA oraz tandem Mesmerize/Hypnotize też lubię, ale właśnie pierwsze płyty są dla mnie esencją tego zespołu.

Solowy Tankian też niezgorszy. Scars on Broadway jeszcze nie słyszałem.

Lester More, shot by a .44. No Les, no more.

Własciwie Scars on Broadway to nic wielkiego,nie płakałam jak się rozpadli.
A Serj znowu daje znać że żyje,w marcu wydaje koncertowe dvd a na lato zapowiada premiere płyty,tym razem z muzyką eksperymentalną xD

Thumbs up Thumbs down

Słuchałem w ostatnich dniach płytę Tankiana... zakochałem się w tej muzyce!

"Son, your life's an open book
Don't close it fore it's done"

"The brightest flame burns quickest"

Thumbs up Thumbs down

Owszem, na poziomie, zwłaszcza, że 15 marca ukaże się jego koncertówka z orkiestrą symfoniczną.

Jestem bardzo ciekawy jak to wyjdzie...

Jutro idę w miasto, muszę mieć jego płytę big_smile

"Son, your life's an open book
Don't close it fore it's done"

"The brightest flame burns quickest"

Thumbs up Thumbs down

Jutro ? Po co jutro ? Jeśli dobrze liczę, jutro jest 28 luty, nie 15 marca.