Topic: The Unforgiven III- będzie zagrany na żywo ?

W tym temacie chciałbym podyskutować o ostatnim niegranym na żywo kawałkiem z Death Magnetic. Jakie są wg Was szanse, że zostanie zaprezentowany live ? Do tej pory wszystkie piosenki tylko z dwóch albumów (Kill'em all i Master of Puppets) zostały zaprezentowane przed publicznością. Czy Death Magnetic dołączy do tego elitarnego grona ?

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

Re: The Unforgiven III- będzie zagrany na żywo ?

myślę że zagrają ale coś jak było z Unforgiven 2 w sensie że gdzieś gościnnie gdzie będą mieli jeden utwór do dyspozycji

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

jaki utwór z ride'a nie był grany na żywo ???chodzi ci o całą kariere metalliki czy tylko ową trasę ?

Życie ma chore poczucie humoru

O całą karierę. Nie grali Escape.

UIII jest za slabe na regularne koncerty, nie ma porownania do kultowosci innych ballad, to bylaby raczej ciekawostka, na ktora szkoda czasu fanow, ktorzy na koncertach nie chca eksperymentow (przynajmniej nie takich, ktore nie kopia tylkow). Chociaz kto wie.. moze i by sie przyjelo.. Aczkolwiek nawet pierwsze U graja rzadko, a jest dalece bardziej kultowe - przy takiej ilosci ballad zawsze wygrywa One, NEM, Fade To Black albo The Day... Nie mowie, ze nie byloby fajnie tego na zywo uslyszec, moze - jak mowi mi_rai - wykonaja to przy jakiejs wyjatkowej okazji.

Thumbs up Thumbs down

Sama tendencja jest spadkowa- The Unforgiven jest i było grane, z tego co wiem na metlists.com jest napisane, że zagrali to dokładnie 267 razy. The Unforgiven II tylko raz, więc UIII...hm...nie wiem. Ale mam nadzieję.
Natomiast nie zgodze się z tym, że na Death Magnetic kawałek się nie wyróżnia- moim zdaniem jest to jeden z jaśniejszych momentów płyty, przebija jako balladę The day.

A nie zgadzaj sie.. Ale to The Day ex aequo z Masterem graja na tej trasie najczesciej. Trzeba odroznic to, co sie sprawdza live od tego, na ile sie to wyroznia na plycie.

Thumbs up Thumbs down

h-a-r-v wrote:

Trzeba odroznic to, co sie sprawdza live od tego, na ile sie to wyroznia na plycie.

No z tym to się zgodzę.

ale kto wie czy się sprawdzi Live jak tego nie grali

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

True, ale widac wiedza lepiej ;] Mysle, ze przy takiej gamie hitow po prostu nie chca tracic czasu na slabsze motywy, a przeciez UIII to nie jedyny nigdy niegrany kawalek.

Thumbs up Thumbs down

Mi się wydaje że w końcu zagrają U3. Pamiętajcie, że po nowym roku kolejna część trasy, po europie. Myslę, że usłyszymy jeszcze cos ciekawego.

Myslę, że usłyszymy jeszcze cos ciekawego.

być może na żywo cool

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

a ja myślę że może na hall of same zagrają U3, wink

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

A jednak Lars powiedział, że zagrają UIII- w rozmowie z fanem, przed koncertem. Pisza o tym na overkillu. Oto ten fragment tego wywiadu:

-Jedyny nie grany numer z Death Magnetic to Unforgiven III. Planujecie go zagrać? Graliście to na sali prób?

-Dojdziemy do tego momentu. Mamy jeszcze przynajmniej rok trasy, jestem przekonany, że go zagramy. [...] Na bank dojdziemy do The Unforgiven III, nie mówię, że dzisiaj, nie w najbliższym tygodniu, ale tak się stanie.

I co wy na to ?

(edited by reikynn 2009-09-22 18:26:25)

No to chyba wszystko wyjaśnia. Mają zagrać bo to porządny numer, chociaż Misery Live Die to do dziś nie grają.

Thumbs up Thumbs down

Co do to live is to die to fakt, że go nie zagrali ma wymiar wg mnie...symboliczny. To przecież ostatni numer, przy którym jest napisane, że jednym z twórców jest Cliff. Jeśli go zagrają, to być może będzie to w jakąś okrągłą rocznicę jego śmierci jako swego rodzaju hołd.

(edited by reikynn 2009-09-22 18:39:35)

Takie małe sprostowanie:
Escape grali raz, na prośbę jakiegoś przyjaciela smile

Co Do UIII to jakoś nie widzi mi się, żeby go zagrali... Mają dużo lepszych ballad, więc nie widzę sensu grania akurat tego. W sumie kilka razy James na koncertach pytał się czy chcą szybki czy wolny kawałek z DM, ale chyba wiadomo jaka była odpowiedź wink

Thumbs up Thumbs down

Lars zawsze dużo mówi, a kiedy grali Escape ? ;]

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Dokładnie nie wiem, ale informacji jestem pewny bo gdzieś o tym czytałem wink

Thumbs up Thumbs down

wiesz ja czytałem o wielu rzeczach co nie znaczy że wszystko to prawda ;]

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down