Topic: Artykuły ludzi spoza redakcji

Ostatnio wpadłem na wydaje mi się fajny pomysł, ale to rozważcie w swoim redakcyjnym gronie. Kilka razy namawialiście ludzi, aby pisali artykuły przez formularz kontaktowy. Jednak sam osobiście nie mam żadnej motywacji, aby cokolwiek napisać, jeśli to i tak wyląduje w koszu. Może zrobilibyście taki dział, pt. "Artykuły poza redakcyjne" czy jakoś tak,  który stanowiłby coś w rodzaju poczekalni. Każdy artykuł,  który byłby napisany przez formularz kontaktowy od razu by tam lądował, a te w miarę dobre mogłyby trafiać na stronę główną.  Moim zdaniem byłaby to dobra motywacja, bo każdy miałby gwarancje, że jak cokolwiek napisze, to trafi to do internetu. Oczywiście jakby jakiś artykuł zawierał treści kogoś obrażające, czy nieodpowiednie, to można by go było usunąć. Co o tym sądzicie ?

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

Re: Artykuły ludzi spoza redakcji

Jak ktos chce miec gwarancje to niech zalozy bloga. Jesli ktos na kontakt wysyla jakis dobry artykul to przeciez nie jestesmy samobojcami i nie wywalamy tego specjalnie do kosza

(edited by toudi 2010-03-05 16:35:24)

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

Ale jeśli ktoś się namęczy i napisze artykuł jak najlepiej potrafi,  a w Waszych oczach on będzie wyraźnie słaby, no to czemu jego praca ma iść na marne ? Niech sobie idzie gdzieś, gdzie takie artykuły każdy może przeczytać,  obojętnie czy są słabe, czy nie.  Jeśli taki człowiek założy sobie bloga i tam da ten artykuł, to przeczyta go może kilka osób. A jakby trafił na powiedzmy "poczekalnię" dużego serwisu, to przeczyta go może kilkadziesiąt osób. Dobrym przykładem czegoś takiego są demotywatory:  dobry demot idzie na główną, słaby zostaje w poczekalni, ale każdy go może obejrzeć.

Ale ok, jak takie jest Twoje zdanie, czy redakcji, to Wasza sprawa, ja tylko sugeruję taki pomysł. Jak się nie podoba, to nie.

Prawda jest taka, ze bylbys jedynym, ktory by tam cokolwiek mial, bo nikt nam nic nie przysyla gotowego, ew. jakies fajne linki czasem. Toudi swietnie sie wyrazil. To, co proponujesz, to stworzenie kosza na smieci niczym trash.org.pl. Nie sadze, by ktos tam chcial zagladac. Jesli ktos ma cos wartosciowego do powiedzenia to od tego sa komentarze i forum. I wlasnie dlatego mamy tak malo komentarzy i takie male forum.

Edit:

Mysle, ze ostatecznie moznaby pomyslec nad jakims mini-blogiem w profilu u kazdego i ew. w prawej kolumnie na glownej linki do ostatnich wpisow, czyli wszystko w formie indywidualnej, nie zbiorczej. Ale i to nie mialoby sensu, gdyby korzystac mieli 2-3 uzytkownicy, a patrzac na ogolna aktywnosc raczej tak wlasnie by bylo. Aktywni wszyscy sa, ale tylko podczas czytania.

Thumbs up Thumbs down

Okej. rozumiem. Można zamknąć temat.  I szczerze mówiąc, nie wiem, czy bym tam w ogóle pisał.  Gdy wpadłem na ten pomysł bardziej myślałem o innych, bo do tego ongiś zachęcaliście. Ale jeśli Wam na tym nie zależy, to nie. Temat zamknięty.