Re: Obstawiamy setlistę

no better than you to raczej na tej trasie jeszcze nie slyuszalem...

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

Eeee...sorry, mój błąd. Zawsze mi się myliło Better than you z Holier than thou tongue Miało być Holier than thou xD

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

No, bardzo ciekawie się prezentują dwie pierwsze tegoroczne set listy. Być może coś podobnego usłyszymy w Polsce ? Co o tym sądzicie ? W środku stawki that was just your life i the end of the line. Jakby ktoś nie znał tych set list to wklejam poniżej:

Lima, Peru

Creeping Death
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Harvester Of Sorrow
Fade To Black
That Was Just Your Life
The End Of The Line
Sad But True
Broken, Beat and Scarred
Cyanide
One
Master Of Puppets
Battery
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
Am I Evil?
Blackened
Seek and Destroy

Buenos Aires, Argentyna

Creeping Death
    For Whom The Bell Tolls
    Wherever I May Roam
    Harvester Of Sorrow
    Fade To Black
    That Was Just Your Life
    The End Of The Line
    Sad But True
    Cyanide
    All Nightmare Long
    One
    Master Of Puppets
    Blackened
    Nothing Else Matters
    Enter Sandman
    - - - - - - - -
    Last Caress
    Whiplash
    Seek and Destroy

niedobre jest to,ze chyba w nowym secie All Nightmare Long nie ma statusu pewniaka, a ja cholernie chce uslyszec ten numer na koncercie, ale sadze ze ta setlista jest przygotowana specjalnie na ta czesc poludniowo - amerykanska, a na czesc europejska bedziemy mieli jeszcze inna wersje. Takze wyglada na to,ze dywagacje na temat listy utworow w Polsce trzeba odlozyc do 13 kwietnie i wystepu w Oslo (chociaz te koncerty beda halowe, wiec mozliwe ze premira setlisty festiwalowej bedzie wlasnie na Bemowie - taka doza niespodzianki)

(edited by toudi 2010-01-22 21:36:48)

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

Ale mi się wydaje, że All nightmare long nie miało nigdy statusu pewniaka, czasem zamias tego kawałka było albo Judas Kiss albo My Apocalypse. Nightmare nie było grane na każdym show.

my apocalypse jesli bylo grane to jako szybki utwor po masterze. ANL od kiedy zadebiutowalo bylo pewniakiem w secie, sporadycznie wymienianym na Judas Kiss kiedy grali 2 koncerty w jednym miescie

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

A ja mam jakieś dziwne przeczucie że Rudy coś odjebie w czasie koncertu albo przed i wszystko sie zesra big_smile

Thumbs up Thumbs down

To lepiej nie miej takiego przeczucia, lepiej nie prowokować. Poza tym raczej tego nie zrobi, za dużo kasy poszłoby się paść.

Ja mam cichą nadzieję,że cała Big Four będzie chciała nawzajem przed sobą udowodnić kto jest najlepszy i wszystkie zespoły przygotują najbardziej odjechane setlisty wink

Thumbs up Thumbs down

A co sądzicie o tym pomyśle, żeby zagrali wspólnego Oriona ? Jakby ktoś nie znał idei to podaję link: http://overkill.pl/news/goto.php?id=2018

Fajnie jakby razem coś zagrali. Tylko czemu ma to być akurat kawałek Mety? Lepszy byłby medley zrobiony z piosenek każdego z zespołów:D

Lester More, shot by a .44. No Les, no more.

32

Co do całej setlisty to nie chce "przewidywać", ale jedyne co chce usłyszeć to:
All nightmare long,
master,
fuel,
enter sandman,
judass kiss,
seek and destroy lub battery
+ jakiegoś loverman lub nieco szybszego until it sleeps (until to nie taki wolny wcale...)
i jeszcze ze 3 razy master!

ale nie przesadzajmy, z każdej(prawie) setlisty będę się cieszył!

A jak zrobia nam niespodziankę i cała setlista to będzie przegranie od deski do deski całego St.Anger big_smile Co Wy na to? big_smile

Thumbs up Thumbs down

Ja właściwie to mam marzenie The Memory Remains usłyszeć na żywo. Oczywiście nie obraziłbym się gdyby w secie zabrakło NEM i SBT, a Seeka zagraliby w innym miejscu niż na końcu seta. Większych oczekiwań nie mam, ale chciałbym żeby mnie czymś pozytywnie zaskoczyli, jak na przykład Devil's Dance w Chorzwie 2008 czy Of Wolf and Man w Berlinie tego samego roku. The Frayed Ends Of Sanity byłoby idealne, ale to science fiction.

Lester More, shot by a .44. No Les, no more.

35

Dla mnie setlista wszystkich zespołów powinna być jak najcięższa i szybka big_smile chciałbym żeby zagrali Trapped Under Ice (cholernie mi ten kawałek się podoba). Wiem rzadko grany ale może się uda smile

Druga opcja jaka by mnie zadowoliła to zagranie utworów ze starszych płyt, było by to bardzo interesujące według mnie.

moim zdaniem, bankowo pójdzie U3 z argumentacją ze sceny że sami chcieliśmy

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Ja odgrzeję temat podając swoją set listę, jaką chciałbym usłyszeć (nie jakąś wyimaginowaną, niemożliwą, ale też nie jakąś taką typową)

1. Blackened
2. For whom the bell tools
3. Fuel
4. Shortest Straw
5. One
6. That was just your wife/life
7. The end of the line
8. The day that never comes
9. Wherever I may roam
10. To live is to die/Fixxxer*
11. The Unforgiven III
12. Master of Puppets
13. Battery
14. Nothing Else matters
15. Enter Sandman
-------------------------------------
16. Turn the page
17. Trapped under ice
18. Seek and Destroy

* tak, wiem, poniosło mnie, ale cóż...jedna premiera powinna być...chciałbym...

Na moje bedzie cos w tym stylu:

1. Fight Fire With Fire
2. Creep
3. Fuel
4. Straw
5. Fade
6. BBS
7. ANL
8. Roam
9. Horseman
10. Premiera? Ewentualnie Orion
11. One
12. Master
13. Blackened
14. NEM
15. Sandman
-------
16. Stone Cold Crazy
17. Whiplash
18. Seek

Taka setlista w miarę realna, lecz wolałbym zamiast sandmana coś innego. NEM może zostać, bo to będzie mój pierwszy koncert i chciałbym to usłyszeć.

Thumbs up Thumbs down