Topic: Mastodon

Jak w temacie. Co sądzicie o tym zespole?

Mi szczególnie przypadła do gustu płyta Crack the skye, ale reszta płyt też nieźle kopie dupę. Mastodona poznałem w zasadzie czytając newsa o sonisphere. Szkoda, że nie wcześniej bo to naprawdę kawał dobrej muzy! wink

Thumbs up Thumbs down

Re: Mastodon

Jeden z moich ulubionych zespołów, słucham jakoś od 2007, widziałem ich live przed Metalliką, świetny zespół który jednak wymaga dłuższego przyzwyczajenia cool

Najbardziej podoba mi się Crack the Skye, na którym to weszli na wyższy poziom. Poza tym poprzednie 2 albumy również rewelacyjne, na "Remission" też jest parę dobrych wałków.

Thumbs up Thumbs down

Re: Mastodon

Myślę, że to dobra pora żeby zaktualizować temat smile. Kto jeszcze nie widział:
http://www.deathmagnetic.pl/trash-metal … -odsluchu/

Muszę przyznać że szczena mi opadła... Crack The Skye postawiło tej płycie poprzeczkę wysoko, ale Hunter dał radę. Album, myślę, jest nieco bardziej melodyjny od poprzednich i muszę powiedzieć, że Creature Lives mnie naprawdę zaskoczyło big_smile.
Full świetnych riffów, genialna perkusja, no i Brann Dailor na wokalu w Dry Bone Valley big_smile.Miałbym trudności z wymienieniem top 3, na pewno by się znalazło tam Black Tongue, All the heavy lifting, Spectrelight... i do tej 'najlepszej trójki' musiałbym wcisnąć jeszcze z pięć utworów smile.
Nie mogę napisać nic złego  o tej płycie, spełnia moje oczekiwania w stu procentach.
A wy co sądzicie?

Last edited by Orion (2011-09-21 19:17:36)

Thumbs up Thumbs down