Topic: COMA

Troche o nich w shoucie bylo wiec moze tutaj pogadajmy. Zespol ma na koncie 3 plyty. Swietny wokal, dobry bas. Solą comy sa teksty:jednych zachwycaja innych odpychaja, poodbnie jak cala muyzka zepsolu. Jeden recenzent napisal "nie wszyscy lubia come bo nie kazdy jest w stanie strawic mieszanke klasycznego rocka z nu metalem i poezja spiewana". Ja ich lykam. Mialem 12 lat jak jeszcze nie byli znani i grali u mnie w Sieradzu . Zabrala mnie siostra, takze coma ma tez dla mnie znaczenie sentymentalne

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

Re: COMA

oj bardzo lubie Come, zarazilem moja dziewczyne tym zespolem... nowa plyta niby bardzo krytykowana ale bardzo ja lubie... Cisza i ogien, popoludnia bezkarnie cytrynowe, lsnienie, swiadkowie schylku czasu krolestwa wiecznych chlopcow, cos swietnego, wszystkie 3 plyty uwielbiam, najmniej chyba druga ale ze wzgledu na troche elektroniki ale sa utwory ktore na niej cenie... bylem raz tylko na koncercie Comy przed wydaniem 2 plyty, zagrali chyba ze 3 premierowe utwory i oczywiscie na koniec Cisza i ogien ktora znana byla jeszcze przed wydaniem pierwszej ich plyty, totalny odlot...

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

taka sobie moim zdaniem jest, wokalistę mają świetnego i niektóre riffy to trzeba przyznać, lecz nudni są tak samo jak Staind, dobrze grają ale nudzą, przynajmniej mnie

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Coma przekonała mnie dwoma pierwszymi albumami, natomiast ostatni krążek niezbyt do mnie przemawia, może dlatego że jest w nim właśnie więcej poezji śpiewanej niż jakiegoś typowego gatunku muzycznego. Ogólnie to mamy powody do dumy, że taki zespół jak coma pochodzi z Polski. Jestem ciekaw tego co pokażą w przyszłości.

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

czemu mamy być dumni ? to zespół uznany na całym świecie ? kto wie czy nie ma takiej comy w każdy kraju

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

po pierwszych dwóch przesluchaniach debiutanckiego albumu nie do konca byłem przekonany, natomiast później to totalny odlot, świetne teksty(i wokal), podoba mi się gra perkusisty, w niektórych momentach zaskakująca... gitary troche nijakie, druga płyta niewiele gorsza, trzeciej jeszcze nie odsłuchiwałem, podobno dla zagorzałych fanów, więc oszczędze sobie, jakby nie mówic, jeden z najciekawszych zespołów w polsce ostatnich kilku(nastu) lat

Życie ma chore poczucie humoru

czemu mamy być dumni ? to zespół uznany na całym świecie ?

, tego nie wiem, ale chociażby z tego powodu że jest dobrze znany w Polsce, a kto wie czy nie przerodzi się to w skalę światową

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

wydane 3 dni temu DVD wlasnie pokrylo sie platyną. Chlopaki maja siwatna passę jesli chodzi o sprzedaz plyt (2 plyta- zloto, trzecie - podwojna platyna i teraz dvd -platyna). Nota bene mam to DVD i naprawde jak na polskie warunki zrealizowane przegenialnie (i kilka utworow symfonicnzych jako bonus big_smile)

Thumbs up Thumbs down

a nie wiesz toudi czy wycieli 2 ostatnie kawalki? chyba leszka tam grali i cos jeszcze? wydany jutro box (3 dvd i 4 cd) dzemu juz ma 15 tys zamowien wiec tez nie malo sie rozejdzie tongue tak w ogole to czekam az dorwe w swoje lapy to dvd bo podobno nie jedno zagraniczne mu do piet nie dorownuje...

Thumbs up Thumbs down

nie tyle ze wyciete sa 2 ostatnie kawalki, ale 2 :na DVD nie ma Leszka i Listopada (grane pod koniec- pewnie Rogucki je zmasakrowal wokalnie, bo to trudne numery do spiewania). W bonusach jest 5 utworow z koncertu symfoniecznego z orkiestra - wola istnienia, system, transfuzja, ostrość na nieskonczonosc, pasażer, 40 minutowy film w ktorym panowei "zagrali" glowne role zatytulowany " w poszukiwaniu straconego czegos" teledysk do trujaych roslin i maly making of. Ogolnie rzecz biorac to jasna cholera czlowieka bierze, ze leszek i listopad zostaly wyciete no ale lepiej zeby ich nei bylo niz zeby mialy brzmiec zle, a poza tym wersja koncertowa video leszka w dobrej jakosci z nexusa 2004 jest od wiekow w necie a pewnie i listopad z woodstocku 06 da sie znalezc.

Thumbs up Thumbs down

ja bym wolal zeby nie wycieli, co z tego ze slabiej wyszly, na tym polega koncert, nawet jezeli wpadki sa, ja wlasnie slucham wersji audio z boxu dzemu z 30 urodzin i jest swietny jakosciowo, naprawde chlopaki sie postarali...

Thumbs up Thumbs down

bylem na koncercie gowniane naglosnienie nie bawilem sie ogolnie jakos specjalnie

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

"Excess"to tytuł anglojęzycznego albumu formacji COMA, który ukaże się w całej Europie 11 października 2010 roku.

Na płycie znajduje się 9 kompozycji z albumu"Hipertrofia" zaśpiewanych po angielsku oraz 3 dodatkowe, premierowe utwory. Album będzie można również kupić w Polsce, ale tylko przez stronę internetową wydawcy - firmy Mystic Production.

Program płyty "Excess":

Excess (Nadmiar)
Transfusion (Transfuzja)
Poisonous Plants (Trujace Rosliny)
Confusion (Zamet)
T.B.T.R. (Turn Back The River)
Struggle (08 Wojna)
Afternoons In The Colour Of Lemon (Popołudnia Bezkarnie Cytrynowe)
Witnesses Of The Decline Of The Eternal Boys Land (Świadkowie....)
Silence And Fire (Cisza i Ogien)
Eckhart (Ekhart)

Bonus tracks:

F.T.P. - (Fuck The Police)
F.T.M.O. - (For The Music's Over)

Thumbs up Thumbs down

ciekaw jestem, jak Roguc poradzi sobie z angielskim...btw, okładka beznadziejna, chociaż tylko troche przerobiona od oryginalnej Hipertrofii... czekamy wink

gdzies Ty widzial okladke?

Thumbs up Thumbs down

http://muzyka.onet.pl/10174,91065,67000,plyty.html

gowniana okladka, oryginalna byla juz slaba

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

gusta x

no sorki ale co w niej jest fajnego ?

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

sam wyżej napisałem że okładka mi sie nie podoba, wyluzuj, ale powinieneś mieć świadomość że każdemu podoba się co innego, i nie każdy ma tak zmysłowy gust jak Ty    tongue