Topic: Hip Hop / Rap

Ciekaw jestem, czy są tu fani tego rodzaju muzyki, jakie macie zdanie na temat rapu/ hip hopu, i jakich artystów słuchacie ?

Życie ma chore poczucie humoru

Re: Hip Hop / Rap

ja lubie co nieco. W Polsce dobrze sie zaczelo -paktofonika, kaliber czy molesta jak najbardziej do posluchania przyjemne - bardzo dobre teksty. Z zagranicnzych lubie eminema, ale co do neigo to mam wrazenie,ze tak jak metallica dawnoa wyszla poza ramy metalu tak on na swoj sposb wyszedl poza ramy tylko hip hopu

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

Kolejny brukowiec pisze, jak w Polsce wygląda hip hop
zatrudniają specjalistów, wiedzą o rapie wszystko
medialny bajzel, siedzą, śledzą i wiedzą błyszczą,
mają nas za baranów, którym przypadkiem coś wyszło.
Ile można pisać jak rapera rozpoznać ?
Jaką ma ideologię, w jak szerokich chodzi spodniach co dnia,
czy pali skręty ? Czy całe życie trzeźwy ?
Czy zna patenty na to, by w rapie być niezłym ?
Pomyśl, po co mówisz, jak nie jesteś świadomy,
Ty widzisz bandę gówniarzy, widocznie jesteś niewidomy
weź to zostaw, zanim napiszesz kodeks rapowca
nieważne co byś zrobił, i tak to będzie marna opcja
proste? posłuchaj, bo to Feno, Spinache i Ostr
nawija o medialnej lipie, która prawie wszędzie dotrze
skłamie według potrzeb, bez kitu, tak się sprawy mają.
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy na rzeczy się znają!

Thumbs up Thumbs down

Wybacz... tolerancyjnie powiem, że rap to gówno big_smile

A tak serio to szanuję ich teksty itp, ale po prostu nie lubię tego stylu, to nie dla mnie.

"Son, your life's an open book
Don't close it fore it's done"

"The brightest flame burns quickest"

Thumbs up Thumbs down

Kiedyś, w zamierzchłych i mhrocznych czasach gimnazjum słuchałem (a może mi się tylko wydawało?) hip-hopu czy rapu. Lubiłem Eminema, czy Mattafix, ale generalnie gdy poznałem metal, hip-hop wydał mi się muzyką zbyt płytką. Aczkolwiek szanuję skejtów, w przeciwieństwie do techno jest to muzyka, które niesie z sobą jakieś przesłanie. Może płytkie i większość z nas jest je w stanie zrozumieć, ale jednak jakieś ma.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

Ja w rapie nie zwracam uwagi na przesłanie,tekst, bo po prostu nie podoba mi się forma muzyczna.Nie i koniec.

Thumbs up Thumbs down

ja lubię nawet bardzo lubię i przekaz mają co prawda większość o blokach ale są perełki przykładem może być szczeciński raper z magistrem z prawa Łona, O.S.T.R. bardzo ładnie i prosto przekazuje to co ma do powiedzenia, Eldo to bardziej filozof i poeta niż raper według mnie, Duże Pe na najnowszej płycie Masali Soundsystem nawija ładnie to ogólnie ciekawy projekt orientalne klimaty i takie tam w jednym kawałku nawet się po trochę punkiem inspirują : P nie mogę zapomnieć o postapokaliptycznym albumie L.U.C. i Rahima. Chyba mi się wypracowanie zrobiło : P

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down