Topic: Jaka płyta spodobała Ci się ostatnio najbardziej?

"Death Magnetic" wydano już ponad kwartał temu. Od tego czasu zapoznaliście się zapewne z conajmniej kilkoma nowymi albumami innych zespołów. Jaka płyta zrobiła na Was najwieksze wrażenie, czego najczęściej słuchaliście?

Jeśli chodzi o mnie, to bardzo polubiłem ostatni albumu progrockowego zespołu Pendragon - "Pure". Bardzo często słuchałem też w ostatnim czasie ostatniej Gojiry i Comy. Wielkim zaskoczeniem był też poziom "Chinese Democracy".

Thumbs up Thumbs down

Re: Jaka płyta spodobała Ci się ostatnio najbardziej?

Słucham dużo różnej muzy, nie tylko Metallikę. Ostatnio u mnie leci Nowa Gojira, AC/DC, Trivium i Testament. Niezłe płyty.

Thumbs up Thumbs down

Ja ostatnio przesłuchałem pare albumów i powiem że AC/DC nie za bardzo mnie zachwycił ale go gustu przypadł mi nowy album Slipkonta:D

Thumbs up Thumbs down

ja ciagle słucham DM a w drugiej kolejności jest Alter Bridge Blackbird no i AC/DC ale raczej z moim synem (20 m-cy) bo jak ją słyszy to podskakuje w rytm smile bedzie z niego niezły rocker big_smile

Thumbs up Thumbs down

Mnie właśnie All Hope Is Gone niezachwycił. Za dużó myśleli przy tej płycie. A z przyjemnością słucham nowego Testamentu, Triviuma.

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

Za dużo nowośći z tego roku nie słuchałem. Ale ostatnio wpadła mi w ręce płytka Sacrament- Lamb Of God i mnie po prostu zgniotła. Polecam wszystkim smile

(edited by Frantic 2009-01-06 14:26:18)

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

Frantic wrote:

Za dużo nowośći z tego roku nie słuchałem. Ale ostatnio wpadła mi w ręce płytka Sacrament- Lamb Of God i mnie po prostu zgniotła. Polecam wszystkim smile

Lamb of God to dopiero będziesz słuchać, bo 24 lutego wychodzi nowa płyta wink

Poza tym z moich płyt ostatnio to wymieniłbym Pain of Salvation - Be. To nie jest zbyt nowe ale odrobina progresywnego rocka to to, bez czego nie wyobrażam sobie żadnego dnia wink

Didymos wrote:

Lamb of God to dopiero będziesz słuchać, bo 24 lutego wychodzi nowa płyta wink

Oj bedę, bedę, a na dodatek zobaczę ich koncert w lipcu smile

Thumbs up Thumbs down

Moze to nie nowosci ale to narazie leci w kółko u mnie:

Slayer-South of heaven, Seasons In The Abyss,
Carcass - Heartwork
Kreator- Enemy Of God, Violent Revolution, Hordes of Chaos( wiem ze jeszcze nie wyszła ale gdy wyjdzie od razu po nia lece!)
Cradle of Filth - Godspeed on the Devil's Thunder
Exodus - Shovel Headed Kill Machine, Tempo Of The Damned, The Atrocity Exhibition... Exhibit A

I oczywiscie genialny Trivium Shogun!

Kolejność przypadkowa

myspace
THRASH TILL DEATH!

ostatnio bardzo przypadła mi do gustu płytka nowo poznanego zespołu Volbeat o nazwie "Rock The Rebel / Metal The Devil" całkiem fajny pomysł na muzykę muszę przyznać.

(edited by Phantom_Lord 2009-01-06 17:32:26)

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

Możesz napisac coś więcej o Volbeat? Ostatnio było o tym głośno w niektórych kręgach. Z tego co pamiętam to odepchnął mnie wokal... dobrze kojarzę?

Ja troszkę bardziej lekko niż ludzie przede mną xD Mnie osobiście spodobał się ostatni dwupłytowe wydawnictwo Marillionu - Hapiness is the Road i płyta King Of Leons - Only By The Night.

Thumbs up Thumbs down

Didymos wrote:

Możesz napisac coś więcej o Volbeat? Ostatnio było o tym głośno w niektórych kręgach. Z tego co pamiętam to odepchnął mnie wokal... dobrze kojarzę?

Czy było głośno to nie wiem, ale całkiem możliwe że niedługo ten zespół zrobi się bardzo popularny. A więc Volbeat powstał dzięki Michael'owi Poulsen w 2001 w Kopenhadze (BTW ciekawe czy Lars coś o nich wie ? smile ). Mają na koncie 5 płyt w tym 2 dema. Ich pomysł na muzykę polega na tym, że w swoich piosenkach wykorzystują linie melodyczne z lat 60-tych XX wieku. Pozwoliłem sobie pomóc Wikipedią ze względu na słabą znajomość zespołu big_smile Jak na razie to mogę polecić takie kawałki jak "A moment forever", "Radio Girl", "San man's tongue" i dodatkowo jeszcze jeden singiel ale to już z płyty "The Strength/The Sound/The Songs" o nazwie I Only Wanna Be With You do którego poniżej zamieszczam clip. To chyba tyle.

[youtube]Ts19Nn-xyGs[/youtube]

(edited by Phantom_Lord 2009-01-06 20:44:31)

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

Mnie osobiście spodobała się ostatnio Opeth  - Watershed. Coś genialnego, świetne połączenie muzyki thrash, death metalowej z klasyczną. W pełni wykorzystane instrumenty klawiszowe i super solówki na niej. Ze swojej strony polecam w 100%!

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

Ja moze troche ciezkoscia odbiegne bo ostatnio slucham nowej plyty Nickelback - Dark Horse, ogolnie fajna plytka. Co do inncyh to podoba mi sie All Hope Is Gone, "ciekawa" plyta, taka inna:) Lecz czekam na koncert Slipknota w czerwcu gdzie  wroci stary slipknot czyli: maski, czerwone kostiumy i pierwsza plyta:D:D

Thumbs up Thumbs down

Ten nowy Nickelback w sumie fajny, przesłuchałem go, raczej muza dla relaksu. Ale Slipknot się postarał. Naprawdę dobra płyta, aczkolwiek nadal wolę Vol.3.

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

Z 2008 roku oprócz DM oczywiście najwięcej słucham płyty The Sword "Gods of the Earth". Do sprawdzenia teg zespołu zachęciły mnie niezwyle schlebiające im słowa Larsa. James też chyba mówił, że są dobrzy. No i bardzo mi się spodobała ta płytka. Brzmią trochę jak Black Sabbath smile

Thumbs up Thumbs down

Ja powtórzę to co w Shoutboxie napisałem - Death Angel - Killing Season. Po dogłębnym przesłuchaniu stwierdzam, że ta płyta bardziej mi się całościowo w tym momencie podoba niż Death Magnetic. Płyta jest warta wydania na nią pieniędzy.
Nawet nie wiem do czego ją porównać, gitary to 100% Bay thrash. Wokal wpada tak w ucho, że MASAKRA, kawał dobrej roboty przy liniach wokalu. Widać, że to nowoczesna thrashowa płyta, jest dopracowana, całościowo stoi na całkiem wysokim poziomie.
Musiałbym wyróżnić większość kawałków, a to by bylo bez sensu, za to polecam do sprawdzenia Lord of Hate, God vs. God, Dethroned i dodam, że większość płyty jest w tej 'tonacji'.

(edited by phantom 2009-01-18 07:13:16)

Thumbs up Thumbs down

Teraz słucham w koło nowego Kreatora- świetna płyta. Dziś się dzięki niej nie nudziłem na lekcjach big_smile
A teraz zapuszczam Soulfly-Conquer.

Thumbs up Thumbs down

Nowy Kreator rzeczywiście jest bardzo dobry. Myślałem, że skaszanią tą płytę(nie wiem czemu, ale miałem jakieś takie przeczucie), a tu proszę. Postarali się Niemcy.

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down