Topic: DVD z koncertu

Hejka. Czy nie wydaje Wam się, że zabranie ze sobą aparatu cyfrowego i rejestracji jak największej ilości piosenek Metalliki byłoby fajnym powodem do stworzenia pamiątkowego DVD z festiwalu?? Trochę naszej pracy i mogłoby to mieć super finał w postaci pełnego koncertu Metalliki na DVD... Czekam na wasze opinie...

Re: DVD z koncertu

Cześć,

jest to zbyt duża misja, musisz to dobrze przemyśleć, ponieważ na obiekt koncertu nie można wnieść rejestratory wysokiej jakości dźwięku i obrazu. Zwykłym aparatem cyfrowym nie zarejestrujesz tego tak, aby miło było tego słuchać ; ). No dobra ale przyjmijmy, że zarejestrowaliśmy obraz w dostatecznej jakości to co dalej? Co z dźwiękiem. Przemyśl to i jeśli wymyśliłeś coś aby obalić te bariery to pisz. smile

Pozdrawiam!

Thumbs up Thumbs down

3

Koncert z Chorzowa jest nagrany 5 kamerami i zmontowany DVD. Sprzedają jako bootleg, ale oczywiście można ściągnąć np. torrentem. Obejrzałem i beznadzieja, wiec nagrany koncert aparatami cyfrowymi i telefonami, to już na pewno będzie porażka.

4

Nie możecie sie spodziewać jakości oficjalnego dvd, po źródłach które były dostępne, wszystkie nagrania były z płyty, nic stabilnego i problemy z zoomem.
Ostatnio złożyłem mix 16 kamer z san rafael, z dźwiękiem LiveMet i śmiga:) więc dopóki są całkiem fajne video, nie ma problemu z pamąkowym dvd. To z 2008 było kiepskie, skompresowane na 1 DVD, dźwięk mijał się z obrazem itd... może kiedys wreszcie zobaczymy porządny bootleg z Polski. Próbowałem 2 lata temu nagrać kamerą i udało mi się ale byłem za daleko i jakieś to nijakie.