Topic: Solówki z którego albumu podobają Ci się najbardziej?

Sprawa jest trudna, bo na dobrą sprawę na wszystkich albumach oprócz St. Anger Kirk prezentuje coś ciekawego.

Jeśli miałbym wybierać to pomiędzy:
KEA - agresja, szybkość, technika połączona z genialnym wyczuciem Kirka dała perfekcyjne thrashowe solówki
AJFA - progresywne, trudne, ciągle kopiące dupę, rozbudowane no i piękne - One,
BA - tutaj jest wszystko - wstęp do NEM, Unforgiven - wg. mnie jego najlepsza solówka, genialna z Sandmana, My Friend Of Misery - pitupitu w środkowej części utworu, które przeradza się w kosmiczne solo, Wherever, The God...

Chyba wybrałbym Black Album, przez to, że Kirk wykazał się tam już w pełni ukształtowanym stylem, z którym go sobie do dzisiaj kojarzę, zresztą jak cały zespół.

Thumbs up Thumbs down

Re: Solówki z którego albumu podobają Ci się najbardziej?

a mi się podoba solo do Sweet Amber

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

świetne solowki sa na ride the lightning. Poczawszy od wolnej w fade to black, po swietna gre w tytulowym(zeby nie bylo to na bank solowka kirka a nie mustaine'a), niezle granie w ktulu. Na blacku Kirk idealnie wpasowywal solowki do utworow, a Unforgiven jest genialny. Na loadach Hammett zaczal grac cholernie bluesowo i wyszly z tego takei giganty jak sola z outlaw torn i bleeding me. Najmniej, jelsi chodzi o solowki podoba mi sie DM. Jakos za malo w nich pomyslu

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

Bez wątpienia najbardziej podobają mi się solówki z ...And Justice For All w szczególności z Blackened, One, Eye of the Beholder i Dyers Eve.

Thumbs up Thumbs down

Harmonie z One są wręcz genialne

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Solo W Ride the Lightning jest Dave'a, a tak poza tym ulubione są z Ride The Lightning smile

Thumbs up Thumbs down

Nieprawda. Kirk nie zagrał żadnego sola tak jak Dave. Nawet na Kill'em all je pozmienial mimo, ze byly gotowe. W Ride jest jeden riff autorstwa Mustaine'a natomiast solówka zostałą skomponowana przez Kirka

Thumbs up Thumbs down

riffem tym jest call of ktulu, ktore uzyl chyba potem w hungar 18 ale nie jestem pewien...

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

Call Of Ktulu I Ride The Lightning dwie Piosenki napisane wspólnie z Davem

Thumbs up Thumbs down

dokladnie w tych numerach sa mustainowe riffy ale solo z ride jest Hammetta. Podobnie jak solo z Ktulu

Thumbs up Thumbs down

w ktulu tylko poczatkowy riff byl rudego, reszta byla chyba nwet jamesa tylko (nie pamietam), no a solowki oczywiscie kirka, no a ride byl kirka przeciez solo, jedynie ktore niby sa nie jego to z kill'em all ale on tam tylko nagral je na schemacie rudego (chyba)

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

z tego co słyszałem, to solówki Kirka na KEA polegają na tym, iż w pierwszym takcie Hammett odwzorowuje to co grał Dave,a później to już można usłyszeć Kirkowe zagrywki wink

Życie ma chore poczucie humoru

http://www.youtube.com/watch?v=sAiaEp2J99M

(edited by Pedrooo 2010-07-23 09:08:33)

Thumbs up Thumbs down

po co podajesz jakiś link, zupełnie nieadekwatny do tematu ? ...btw, to nie jest głos Dave'a cool

Życie ma chore poczucie humoru

Wiem że to śpiewa James, Link dałem bo jest tam struktura solówki granej później przez Kirka wink

Thumbs up Thumbs down

Długo musiałbym się zastanawiać, ale ostatecznie wezmę Master of Puppets. Dwa piękne sola w kawałku tytułowym, w Orionie, Welcome Home i Leper Messiah kocham słuchać. Dziwne, że nikt nie wymienił tego albumu tongue

Thumbs up Thumbs down

Świetne solówki są przede wszystkim w Master Of Puppets oraz No Remorse wink

Thumbs up Thumbs down

@Pedrooo, nie wiem po co wstawiłeś link z demo Ride, na którym śpiewa James, a na prowadzącej gra Kirk... no ale mniejsza o to.

Do samego tematu to kocham solówki z Ride the Lightning. Imo Fade to Black i Ride the Lightning to dwie zdecydowanie najlepsze sola Mety, z naciskiem na tą drugą smile geniusz sam w sobie

Thumbs up Thumbs down