Topic: Wasz sprzet
Jak w temacie. Chwalcie sie i i mowcie o doświadczeniach z tym sprzetem (wady/zalety)
No to od poczatku
Gitary:
Ibanez Sas 32ex- Co moge powiedziec o tej gitarze. Bardzo miekka, na strunach 9 mozna prawie robic bending po całej szerokosci gryfu hehe. Sporo regulacji trzeba przeprowadzic, aby to wiosło grało dobrze... pod mostem wymieniłem przystawke na merlina hellfirea (najlepsza przystawka za taka cene i nie tylko!) Struny to 10 Ernie balla. Bardzo słabe wykonanie... wiadomo małe chińskie rączki...masówka... przedemna chyba delikatne szlifowanie progów:/ bo chyba sa nierowno nabite... oraz wymiana potencojemtrów. Poza tym wszystko ok hehe:D
Cort evl k4- gitara obecnie do sprzedania. Naprawde bardzo dobra gitara za taka cene! Set EMG HZ poprostu genialny! Pod mostem wymieniłem na Hellfirea bo potrzebowałem wiecej miecha ale pod gryfem jest EMG poprostu masakra. Nie ma takiej gitary z takimi przystawkami za taka cene! Most trzyma strój. Struny Ernie 10. Wyregulowana na połtonu w doł. Jesli ktos byłby zaintereowany piszcze.
Salobrena- Klasyk, pierwsza moja gitara kupiona głownie do szkoły muzycznej, ale jak do tej pory pozostała w moim ekwipunku.
Efekty:
Korg ax3000g- kombajn, kumple smiali sie ze mnie ze z komputerkiem przychodze heh tyle sie tam świeci. Obecnie idzie na sprzedaż, ponieważ średnio to wspołpracuje z lampą... głownie przestery... Jesli ktos ma tranzystora to jest to poprostu idealny multiefekt! W porownaniu nawet z GT-8 bossa wypada lepiej. Jesli ktos zainteresowany, piszta!
Tube screamer- hand made przez firme Kisel. Rewelacyjny dopalacz, podbijacz do solowek.
Chorus- jakis japoński, nie wazna firma, ważne zeby hulało ![]()
Ogolnie teraz obstawiam na kostki bo do lampy nic innego nie pojdzie... jakis dobry cry baby lub wah i kontroler G laba. Ale to niedaleka przyszłość
Wzmacniacz:
Kisel Fifty- hand made na schematach messy i engla. Poprostu rewelacyjny wzmacniacz... ostatnio porownywalismy z jakims marszałkiem za 6 tysiaczków i poprostu wymiekał przy moim. Jesli znajdziecie jakas uzywke na necie bierzcie w ciemno bo to najlepsza rzecz za ta cene. Jesli chcecie jakies konkrety to pytajcie
Głosniki:
Paka 2x12' Jeden Eminence Legend 125 a drugi V12. Zajebiste głosniki!
Okablowanie-
Monster, drogie ale poprostu najlepsze.
Bedzie tego tera wy ![]()
THRASH TILL DEATH!