Topic: Wasz sprzet

Jak w temacie. Chwalcie sie i i mowcie o doświadczeniach z tym sprzetem (wady/zalety)

No to od poczatku

Gitary:

Ibanez Sas 32ex- Co moge powiedziec o tej gitarze. Bardzo miekka, na strunach 9 mozna prawie robic bending po całej szerokosci gryfu hehe. Sporo regulacji trzeba przeprowadzic, aby to wiosło grało dobrze... pod mostem wymieniłem przystawke na merlina hellfirea (najlepsza przystawka za taka cene i nie tylko!) Struny to 10 Ernie balla. Bardzo słabe wykonanie... wiadomo małe chińskie rączki...masówka... przedemna chyba delikatne szlifowanie progów:/ bo chyba sa nierowno nabite... oraz wymiana potencojemtrów. Poza tym wszystko ok hehe:D

Cort evl k4- gitara obecnie do sprzedania. Naprawde bardzo dobra gitara za taka cene! Set EMG HZ poprostu genialny! Pod mostem wymieniłem na Hellfirea bo potrzebowałem wiecej miecha ale pod gryfem jest EMG poprostu masakra. Nie ma takiej gitary z takimi przystawkami za taka cene! Most trzyma strój. Struny Ernie 10. Wyregulowana na połtonu w doł. Jesli ktos byłby zaintereowany piszcze.

Salobrena- Klasyk, pierwsza moja gitara kupiona głownie do szkoły muzycznej, ale jak do tej pory pozostała w moim ekwipunku.

Efekty:

Korg ax3000g- kombajn, kumple smiali sie ze mnie ze z komputerkiem przychodze heh tyle sie tam świeci. Obecnie idzie na sprzedaż, ponieważ średnio to wspołpracuje z lampą... głownie przestery... Jesli ktos ma tranzystora to jest to poprostu idealny multiefekt! W porownaniu nawet z GT-8 bossa wypada lepiej. Jesli ktos zainteresowany, piszta!

Tube screamer- hand made przez firme Kisel. Rewelacyjny dopalacz, podbijacz do solowek.

Chorus- jakis japoński, nie wazna firma, ważne zeby hulało smile

Ogolnie teraz obstawiam na kostki bo do lampy nic innego nie pojdzie... jakis dobry cry baby lub wah i kontroler G laba. Ale to niedaleka przyszłość

Wzmacniacz:
Kisel Fifty- hand made na schematach messy i engla. Poprostu rewelacyjny wzmacniacz... ostatnio porownywalismy z jakims marszałkiem za 6 tysiaczków i poprostu wymiekał przy moim. Jesli znajdziecie jakas uzywke na necie bierzcie w ciemno bo to najlepsza rzecz za ta cene. Jesli chcecie jakies konkrety to pytajcie

Głosniki:
Paka 2x12' Jeden Eminence Legend 125 a drugi V12. Zajebiste głosniki!

Okablowanie-

Monster, drogie ale poprostu najlepsze.

Bedzie tego tera wy big_smile

myspace
THRASH TILL DEATH!

Re: Wasz sprzet

Ja może nie będe rozpisywał sie na temat szczegółów.
Powiem tylko, że posiadam Washburn'a WI14 i jestem z niego bardzo zadowolony, spisuje się świetnie. Jako wzmacniacz posiadam 10W Marshall.

Thumbs up Thumbs down

Ja też się nie rozpisze ;d Ibanez GRX 70 gitara, z oryginalnymi przystawkami, troszke przerdzewiałymi ;d a piecyk Fender Frontman 10W. smile

Lay down your soul to the godz rock 'n' roll!!!

Thumbs up Thumbs down

Ja mam gitarkę Epiphone Special II, do tego 15-watowy piecyk Kustom i delay Behingera. Tak a propos- mam do was pytanie własnie w sprawie tegoż efektu. Bo on ma takie dwa wejścia jakby do pieca, normalne, duży jack. W instrukcji jest napisane, że aby otrzymać dźwięk stereo, to trzeba mieć oba podłączone, a do mono tylko jeden. Ja na razie podpinam go albo do pieca, albo do mojej wieży, nigdy razem. Czy coś by się stało, gdybym do jednego wejścia podłączył piecyk, a do drugiego wieżę ? Ja przypuszczam, że nie, ale pewny nie jestem. I jeszcze co by było, jakbym po podłączeniu obu rzeczy włączył w piecyku przester. Co myślicie ?

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

Na początek witam wszystkich. Mój apokalipsie ;p odpowiedź brzmi tak możesz, nic sie nie uszkodzi, bo nie miało by powodu by sie uszkodzić a jak z wieży bedzie klin a na piecu przester to powiem ci że powinieneś uzyskać całkiem ciekawy efekt brzmieniowy, jednak z reguły te riffy które fajnie brzmia na klinie na kanale przesterowanym już takie fajne nie są, i na odwrót. Ale kombinuj może akurat ukrecisz jakis niepowtarzalny sound wink   

No to teraz ja sie troche pochwale:
-wiosła
1 slammer hammer- mało tego w internecie ale jak na budżetówkę po szlifie progów i regulacji mostka i gryfu jest całkiem wporządku, bardzo wygodnie gryf leży w łapie. trochę ją zbeszcześciłem bo wyglądem nawiazuje ona do stratocastera a ja brutalnie wrzucłem maskownice hss i merlina eclipse pod most. efekt taki że klin świetny wręcz czasem płakać mi sie chce jak gram jakiś czysty kawałem tak epicko to brzmi. co do przesteru jest jeszcze lepiej sygnał jest mocny gruby czyli taki jaki powinien być, brzmienie mety jest jak najbardziej albumowe wink trochę gorzej jest pośrodku skali tzn blues i krancz wypadaja gorzej niż krańce gałki gain ale nie jest na tyle źle żeby nie dało sie znieść, po prostu do tego są pasywne single nie aktywne humby. co do emg 81 to merlin nie wali tak górą co w połączeniu z ceną (300 zł) czyni go lepszym w tym porównaniu w moich oczach
2 pudło- jakiś noname , powyżej 12 progu odległość strun od gryfu to jakieś 5 cm ;p ale mimo to fajnie sie na niej gra
- amp
vox vt 30- świetny i cholernie głośny piec, ma 22 preampy i 12 efektów w tym noise reduction co czyni bardzo uniwersalnym wzmakiem za przystepną cene, świetny i do domu (redukcja mocy) jak i do grania live
- karta dzwiekowa
pod ux1 studio- tego chyba nie musze opisywać po prostu rewelacja do nagrywania, wszystko brzmi swietnie
-majk
piwej pv100- budżetówka, ale wystarcza by pokrzyczec w klimatach kea i rtl ;p
kable
troche ich jest i to różnych firm ale raczej lepsze

w planach jest kaczka dunlop crybaby może 535q jak starczy kasy
tylko tyle albo i aż tyle

(edited by majkel1024 2010-09-02 18:46:08)

Thumbs up Thumbs down

Okej, dzięki. Jednakowoż mamy tutaj na forum taki zwyczaj, że zwracamy się do współużytkowników po nickach, a nie rangach zależnych od ilości postów smile Nie, żebym miał Ci za złe, ale chwilę czasu zajęło mi rozkminianie do kogo piszesz, drogi majkelu smile
Co do tego, co napisałeś, fakt, efekt był w miarę ciekawy. Może nie powaliło mnie to na kolana, ale wyszło w miarę jako tako. Po prostu przester poszedł z pieca, a clean z wieży. Całkiem użyteczne. Jeszcze raz dzięki smile

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

SorroV wrote:

Ja może nie będe rozpisywał sie na temat szczegółów.
Powiem tylko, że posiadam Washburn'a WI14 i jestem z niego bardzo zadowolony, spisuje się świetnie. Jako wzmacniacz posiadam 10W Marshall.

W 100% popieram ; ) Mam identyczny sprzęt ; )

Thumbs up Thumbs down

ja mam nową gitare ibanez grgr121ex, i jestem z niej strasznie zadowojony, ma bardzo nisko struny. Jeżeli chodzi o wzmaka to crate gx-15, jeszcze robiony w ameryce!
Całość brzmi podobnie do ANTHRAX, METALLICA I TSA.

Thumbs up Thumbs down