Topic: Wasze opinie o Death Magnetic

Według wielu, w tym również i mnie, jest to najlepsza płyta Metalliki od czasów czarnego albumu, lub Loada, którego osobiście uwielbiam...

Zapewne znajdzie się kilka osób, które bardziej od Death Magnetic cenią takie wynalazki jak na przykład S&M, co o tym myslicie?

Re: Wasze opinie o Death Magnetic

Zgadzam się z tobą Tomek w 100 % słucham ją odkąd się ukazała i ciągle świetnie mi się ją słucha:D

Thumbs up Thumbs down

Ja tak samo słucham DM od kiedy wyszła. Ta płyta mi sie nie nudzi i chce jej sie słuchać, ma w sobie ten magnetyzm:D

A jeśli chodzi o te wynalazki S&M to zawsze z chęcią do nich wracam, to taka mała miła odmiana. Tak samo lubię słuchać st.Anger - bo to od tej płyty zacząłem słuchać Metalliki poważnie:D

Thumbs up Thumbs down

Generalnie DM ma dobrą opinię wśród fanów i jak widać wszyscy nadal ostro słuchamy tej płyty wink To dobrze wink

Jedyna rzecz która razi mnie osobiście to ta produkcja, jak słucha się przez głośniki, a nie w słuchawkach. Są trzaski, jest głośno (za głośno) ale teraz to chyba możemy sobie tylko ponarzekać, bo nic innego już nie zrobimy.

Didymos wrote:

Jedyna rzecz która razi mnie osobiście to ta produkcja, jak słucha się przez głośniki, a nie w słuchawkach. Są trzaski, jest głośno (za głośno) ale teraz to chyba możemy sobie tylko ponarzekać, bo nic innego już nie zrobimy.

Zgadzam sie, ale już sie z tym nic nie zrobi... pozostaje nam sie cieszyć z tego że płytaj jest j że jest dobra:D

(edited by ha98m 2009-01-06 10:38:06)

Thumbs up Thumbs down

Moj aulubiona płyta zaraz po AJFA i pierwsza na którą czekałem jako fan(atyk):).

Thumbs up Thumbs down

Nie powiem żeby to była moja ulubiona płyta, ale DM ma to coś, ma moc. Tylko dziwi mnie to, że utwory z DM są to zlepki riffów, branych z innych utworów. Wiadomo, że mogą robić ze swoją muzyką co chcą, ale sami mówią, że kiedyś robili 10 utworów na płytę, a teraz robią kilka razy tyle.

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

kinek116 wrote:

Nie powiem żeby to była moja ulubiona płyta, ale DM ma to coś, ma moc. Tylko dziwi mnie to, że utwory z DM są to zlepki riffów, branych z innych utworów. Wiadomo, że mogą robić ze swoją muzyką co chcą, ale sami mówią, że kiedyś robili 10 utworów na płytę, a teraz robią kilka razy tyle.

Może im starsi tym bardziej pomysłowi big_smile
Swoją dorgą przydałoby się by utwory, które nie znalazły się na płycie, w całości ujrzały światło dzienne.

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

Z tego co pamiętam to nawet kiedyś w ankiecie w serwisie Death Magnetic pobił Kill'em All co mnie osobiście trochę zdziwiło. Ciekawe czy to wynika z tego, że fani są coraz młodsi i nie słyszeli nigdy Kill'em all, czy naprawdę z faktycznej wartości płyt wink

Głosowałem na DM, żeby nie było że tak po nim jadę wink

KEA to inna galaktyka. Nawet nie da się tego porównać, choć nie przeczę, że DM ma swoją wartość, ale jednak jej do KEA bardzo daleko.

Thumbs up Thumbs down

Mi najbardziej podoba się "Death Magnetic". Mimo trzasków, o których piszecie. Jest naprawdę świetnym albumem i w dodatku super oprawionym (zob. Coffin version lub DigiPack).

Tylko Coffinek jest trochę za drogi jak na swoją zawartość.

Thumbs up Thumbs down

Frantic wrote:

Tylko Coffinek jest trochę za drogi jak na swoją zawartość.

Czy ja wiem, trochę tych śmieci tam powrzucali, chociaż fakt, tani to on nie jest i dlatego go nie kupiłem.

Thumbs up Thumbs down

Jak cena spadnie do 200 no może do max 230 to sobie go zafunduję smile

Thumbs up Thumbs down

Ja w sumie mam na razie przerwe od płyty... gdy usłyszałem ja pierwszy raz rozpierała mnie duma ze moj ulubiony zespół w końcu wydał płyte, ktora znowu kopie po dupsku! Ale brakuje tu czegos... teraz gdy nie słucham to jakos mnie nie ciagnie, zeby znowu ja zapuscic a to raczej nie dobry symptom... Co napewno mnie bardzo wkurza to brzmienie gitar! Ja je*ie czy to jakis hard rock jest? w porownaniu z brzmienie gitar takich zespołów jak Testament, Kreator, Exodus czy choćby nawet nowy Trivium to płyta wypada bardzo słabo... wiem ze Meta od zawsze kombinowała, ale tu po prostu brakuje mi porzadnego, je*utnego przesteru... tyle ode mnie

myspace
THRASH TILL DEATH!

Ja słuchałem DM regularnie do grudnia prawie codziennie. Teraz się wziąłem za wersje live z DM, nie ma to jak koncerty smile

Thumbs up Thumbs down

Ja tam uważam, że DM to bdb płyta. Żeby nie było słucham wersji oryginalnej. Wersja z GH nie ma tego czegoś.

"Jeśli komuś nie podoba się to, co robisz, pieprz to!"

Thumbs up Thumbs down

Ja tam nawet tej z GH nie słyszałem. Początkowo chciałem jej wysłuchać ale stwierdziłem, że płyta jest takiej jakości i ma takie brzmienie jakie chciał uzyskać zespół i już.

Thumbs up Thumbs down

Co tu dużo mówić, dla mnie DM to kolejny dobry twór mojej ulubionej kapeli. Płyta może nie od razu weszła w ucho, ale kilka przesłuchań zrobiło swoje... Jeśli chodzi o te trzaski i to że jest za głośno, to za cholerę nie mogę się tego doszukać. Czekam na kolejne teledyski, bo po All nightmare long jestem trochę zawiedziony.

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

Witam. To mój pierwszy post na tym nowym forum, nie ma lepszego początku jak rozpoczęcie działalności w temacie właśnie o DM:D. Ale do rzeczy.
Death Magnetic uważam za kolejną, bez opieprzania się płytę Metalliki. Zespołu, który jest, był i będzie jednym z ewenementów w historii rocka.
Nie będę się rozpisywał, nie ma sensu, podpisuję się pod innymi użytkownikami. Podam może ulubione utwory:
1. Broken, Beat & Scarred - powala mnie ta dynamika, bass przede wszystkim, masakra
2. The Day That Never Comes - zdecydowanie drugie One. Myślę, że kwestią czasu jest uznanie tego kawałka za klasyk, podobnie jak Nothing Else Matter, Fade To Black, wiadomo
3. The Unforgiven III - długo nienawidziłem wręcz tej piosenki, ale z czasem uznałem ją za genialną, wspaniała solówka

To tyle. Oczywiście o takich dziwnych rzeczach jak mastering czy inne gówna nie wypowiadam się, bo mówiąc delikatnie jest to trochę chore...

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down