Re: Nowe funkcjonalności

Ja chciałbym zapytać, czym jest User Karma ? Zauważyłem, że mają go tylko członkowie redakcji, ale ciekawi mnie, o czym to świadczy.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

Kiedys to byla reputacja. Teraz user karma. Sam nie wiem. To sie sprawdza na duzych forach dla rozroznienia, kto i na ile jest pomocnym weteranem, a kto jakims rozrabiaka, lub neutralnym noobem (moze sie to wiazac z dodatkowymi przywilejami). Tutaj to nie spelnia wiekszej roli, na moje mogloby tego nie byc.

Thumbs up Thumbs down

Kurna, a nie dałoby się zintegrować forum ze stroną? Logując się na stronie bylibyśmy automatycznie logowani na forum i odwrotnie. Bo teraz to takie trochę rozdwojenie jaźni ;-)

Lester More, shot by a .44. No Les, no more.

Taa, jest to jakas niedogodnosc, ale wynika to z natury rzeczy, ze tak powiem, a konkretnie z ograniczen, jakie wynikaja z korzystania z takiego, a nie innego systemu (WordPress). Forum to tylko dodatek ostatecznie, konto ma, kto chce, gadaja tu tylko najczestsi bywalcy. Wlacz zapamietywanie logowania i po krzyku smile Ja nie pamietam, kiedy logowalem sie ostatnio.

Thumbs up Thumbs down

A jak mam ustawione? ;-) Miałem na myśli bardziej coś takiego, że integracja strony i forum przełoży się też w jakimś stopniu na zwiększenie ruchu na forum, bo ten akurat nie jest zbyt wysoki (sąd wydany na podstawie własnych obserwacji). Moim zdaniem fajnie by było gdyby forum nie było tylko dodatkiem, ale integralną częścią strony.

Poza tym WordPress daje się integrować z popularnymi skryptami for internetowych. To na oko wygląda mi na SMF (choć głowy nie dam), a do SMF znalazłem na szybko w Google dwa rozwiązania pozwalające na integrację z WP. Więc technicznie raczej nie ma przeciwwskazań :-)

Lester More, shot by a .44. No Les, no more.

Jesli z istniejacym forum da sie tak zrobic, to Didymos - zrob to, bo nowego stawiac raczej nie ma sensu.

Thumbs up Thumbs down

Słuszna uwaga, Maktare, dobrym pomysłem byłoby np. wrzucać na główną linki do najbardziej aktywnych tematów czy 10 ostatnich wypowiedzi, myślałem już nad tym, podeślę adminowi maila na ten temat.

Thumbs up Thumbs down

jak już mówiono, fajnie, żeby shout był "live". Można też zrobić liste obecnie zalogowanych użytkowników na głownej (nie na forum). Można by było zrobić różne szablony strony, każdy wybierałby sobie inną skórke, chociaż to taki mały duperel. Jak mogę dodać avataran a forum?:D

Thumbs up Thumbs down

Pewnie, w ustawieniach jest.

Thumbs up Thumbs down

no właśnie w opcjach forumowych tego nie mam:P

Thumbs up Thumbs down

"Profil" i tam:

"Wstęp" "Tożsamość" "Ustawienia" "Sygnaturka" "Avatar"

Thumbs up Thumbs down

no właśnie nie ma czegoś takiego tam, mam tak:

* smugglersun
    * That Was Just Your Life

* : 2010-07-25
    * : Dzisiaj 12:53:58
    * : 25

* :

*
    *

* : smugglersun@gmail.com

Zupełnie nic więcej, puste pola tylko..

Thumbs up Thumbs down

Napisz na kontakt jaki jest problem, admin wróci to zobaczy.

Thumbs up Thumbs down