Topic: Vader

Witam.

Co myślicie nad tym polskim i zajebistym zespołem? Jak dla mnie, są lepsi od Behemotha, a wokal Petera miażdży. Ostatnio kupiłem ich płytę - The Beast i muszę powiedzieć, że jak do tej pory, to był mój najlepszy zakup. Wszystkie ich płyty miażdżą, a szgególnie te na których grał na perce Docent [ * ]. Jak wiecie (albo i nie) Vader na najnowszej płycie zrobił cover Black Metal (Venom) oraz Fight Fre With Fire (Metallica jakby ktoś nie wiedział ;d) i moim zdaniem, (chociaż jak wiadomo Meta to mój ulubiony zespół) oba covery są LEPSZE! od oryginałów wink

Lay down your soul to the godz rock 'n' roll!!!

Thumbs up Thumbs down

Re: Vader

Tak, FFWF to jest kawałek, któremu chyba najbliżej do death'u. Aczkolwiek za Vaderem i tego pokroju kapelami nie przepadam. Jednakowoż zarówno do Vadera i Behemotha mam szacunek, bo są to jedyne dwa polskie zespoły, które są znane w świecie. Poza tym sama nazwa Vader mi się jakoś miło kojarzy...:)

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

A jak kocham Vadera i również stawiam go ponad Behemotha tongue  Co do płyt to najbardziej jestem dumny z Litany którą podpisał mi starszy skład(Peter,Mauser,Novy i Daray) i oczywiście z Necropolis na której widnieją podpisy obecnego składu big_smile Wogóle Vader to bardziej thrash/death niż czysty death smile

(edited by Maciej 2010-09-14 20:26:24)

Thumbs up Thumbs down

Oczywiście, ale wkońcu Death wywodzi się z Thrashu więc ma to jakiś sens ;d

Thumbs up Thumbs down

ja wolę Behemotha raczej ale cover fight fire jest poprostu przekurwagenialny i w wersji studyjnej to ja go wolę bardziej od oryginału bo lepiej brzmi i ma pierdolnięcie ; d

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

A ja wolę oryginał FFWF. A jeszcze lepiej wypada ten kawałek na żywo.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

no jak kto woli, ale pierdolnięcia coverowi odmówić nie można

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Vadera słucham wyłącznie ostatnie dwa albumy, sporadycznie jeszcze Revelations, mniej deathowe, wokal zdecydowanie lepszy niz na starszych płytach, ale Behemoth to jednak co innego, trochę lepsi są, chociaż wokalnie Peter przewyższa Nergala, aczkolwiek sądze że wokal Wiwczarka w Behemocie by się nie sprawdził

Życie ma chore poczucie humoru

Ja sądze jednak, że Vader był lepszy za czasów "Docenta"

Thumbs up Thumbs down