Re: Megadeth

Ja osobiście niezwykle cenię Mustaine'a i Megadeth  za ich płyty do "Countdown to extinction" włącznie, + "endgame", które jest znakomite.
Co by nie mówić - Mustaine jako jedyny grał w dwóch kapelach Wielkiej Czwórki big_smile Czyli ma największy wkład w rozwój thrashu spośród wszystkich muzyków tego gatunku tongue

Thumbs up Thumbs down

King tez gral w 2, na poczatku przez pare miesiecy gral wlasnie z Rudym w Megadeth, przez to konflikt na lini King-Mustaine, dokladnie w 83 gral z Rudym przed nagraniem Killing is my business... and business is good

(edited by kaczka6661 2010-07-01 22:25:11)

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

z tego co wiem grał z nimi kilka koncertów w 1984, sprzeczne informacje mówiły od 3 do 5-ciu, rzekomo nie wiązało się to z planowaniem członkostwa w megadeth, a na pewno nie zrezygnował z członkostwa w slayer, i szybko zaprzestał koncertowania z rudym, zatem traktuję to jedynie jako występy gościnne smile

(edited by Arti 2010-07-01 23:24:59)

Thumbs up Thumbs down

Dla mnie  Megadeth to zespół ciekawy, ponieważ są zaawansowani technicznie. Niezłe riffy, ciekawe solówki( choć nie zawsze).
Głos Mustaine'a jest bardzo  hmmm... rock and rollowy. Choć muszę przyznać, że po prostu Dave go marnuje, gdy na siłę śpiewa niższym i bardziej mrocznym głosem.
Z ich twórczości podoba mi się najbardziej cover Black Sabbath- Paranoid. Jak dla mnie lepszy od oryginału.

Thumbs up Thumbs down

Ja tam lubie Megadeth za szybkie granie, super solówki i w miarę dobry wokal smile

Thumbs up Thumbs down

niedawno zainteresowałam się Megadeth i z każdym kolejnym dniem lubię grupę Rudego  coraz bardziej smile
na początku wkurzał mnie wokal, ale i do tego idzie się przyzwyczaić.

no, mnie szczena opadła kiedy słuchałam 'A tout le monde'- wręcz uzależniłam się od tej piosenki no i od płyty 'Youthanasia'
big_smile

Thumbs up Thumbs down

o kobieto to posluchaj akustycznej wersji tego to jest dopiero dobre i niezle urwal

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

28

Ktoś kiedyś powiedział że Megadeth jest jak wódka. No i miał racje. Na początku tka obojętnie obok nich przechodziłem, potem coraz bardziej aż w końcu mnie wciągnęło tongue.
Wokal Dave'a nie jest zły, często wręcz nie wyobrażam sobie żeby np. Liar zaśpiewał James ,Chuck Billy czy Araya. Technicznie jest wyjebany w kosmos :F. Mam pytanie do fanów.
Jakie są wasze opinie dot. Risk ?
Fakt faktem że to najsłabszy album, w dużej mierze brzmi popowo , ale trafiły się wyjątki jak Crush'em (Crush'em dla Risk jest niczym Fuel dla ReLoad :C) Prince of Darkness, Insomnia czy Seven (to już jest rock jak skurwysyn ale podoba mi się).
Pozostałych kawałków nie komentuję bo jak na ironię ciężko się ich słucha.

Thumbs up Thumbs down

Megadeth ciekawy zespół,  wokal mnie nie irytuje, ale mogłby być lepszy. Osobiście uważam że Dave jest lepszy od Kirka, i szkoda mi go po pamiętnej rozmowie w 'Some kind of a monster'

Thumbs up Thumbs down

Warto dodać, że rozmowa pokazana w "Some kind of monster" to jedynie skrawek całości. Z tego co czytałem w "And Justice for all...Metallica" Dave miał pretensje do Metalliki za umieszczenie tego fragmentu...

Thumbs up Thumbs down

jest jakieś takie forum, albo jakieś miejsce gdzie ludzie się będą umawiali na coś zorganizowanego z Krakowa?
chyba że tutaj, to by było fajnie.

Thumbs up Thumbs down

W tym temacie jest taka możliwość, jak ktoś by chciał na się umawiać na Slayera to tutaj - http://www.forum.deathmagnetic.pl/topic/40/slayer/ cool

Thumbs up Thumbs down