Topic: Guitar Hero I Death Magnetic

Witam Wszystkich, pochwalę się, dostałem od mojej żony pod choinkę Guitar Hero World OF Tour z kontrolerem Guitarowym bezprzewodowym, zakupiłem DEATH MAGNETIC za 1440 x-owych punktów i wymiatam, zabawa jest nieziemska. Zagranie na poziomie EASY "My Apocalypse" graniczy z cudem, trzeba nieźle napier*alać zeby coś z tego wyszło. Niedługo wydanie GH dedykowane dla Metalliki więc to dopiero będzie jazda.:lol:

Pozdrawiam,
Sławek

PS. Tak na marginesie czy ktoś z Was też ma GH i gra na tym cudzie utwory z DM ?

Thumbs up Thumbs down

Re: Guitar Hero I Death Magnetic

Bardzo ale to bardzo żałuję, że piosenki z Death Magnetic zostały dołączone tylko do GH na XBoksa a do PC już nie. Przeszedłem i GH III i GH Aerosmith na Hard wink Może to nie jest jakiś wyczyn, pograłbym jeszcze z piosenkami z Death Magnetic ale niestety mam wersję PC sad

A zabawa faktycznie jest przednia! smile

Szkoda, że Guitar Hero: Metallica nie wyjdzie na PC. Widać w Ameryce powodzeniem cieszą się już tylko konsole, a kompy schodzą na psy mad

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

A tam guitar hero.... łapac za prawdziwa gitare! to jest dopiero jazda a nie nawalanie w klawisze...

myspace
THRASH TILL DEATH!

Co prawda to prawda, ale i tak GH na PC byłoby dobrą sprawą smile

Thumbs up Thumbs down

Ktoś w ogóle wie, czy Guitar Hero: Metallica będzie na PC? Bo grałem w poprzednie części, niestety na klawiaturze, ale zabawa jest przednia wink

A grać na gitarze to trzeba mieć trochę samo-zaparcia wink Bo to nie jest takie proste jak GH smile

Thumbs up Thumbs down

fan43 wrote:

Ktoś w ogóle wie, czy Guitar Hero: Metallica będzie na PC?

Przeczytaj kilka postów wcześniej.

Thumbs up Thumbs down

fan43 wrote:

Ktoś w ogóle wie, czy Guitar Hero: Metallica będzie na PC? Bo grałem w poprzednie części, niestety na klawiaturze, ale zabawa jest przednia wink

A grać na gitarze to trzeba mieć trochę samo-zaparcia wink Bo to nie jest takie proste jak GH smile

Powiem ci ze GH nijak ma sie do grania na gitarze... wiadomo ze nie kazdy musi odrazu umiec. Ale to jest dopiero przyjemność wziać sobie wiosełko i zagrac ulubiony kawałek i poczuc sie chocby w małej mierze jak tworca hehe. To poprostu kolejna maszynka do robienia kasy...

myspace
THRASH TILL DEATH!

... która jednak daję przede wszystkim młodzieży poznać prawdziwą muzykę, bo to co teraz mamy to no comment. Sam bym pograł w tę grę, bo widzę, że gra przednia (grałem w Frets On Fire, czyli GH na PC, mówie wam, frajda niesamowita). A że maszynka do kasy? Zawsze tak było i będzie. Niby po co wychodzi Guitar Hero: Metallica? Chyba nie z powodu, żeby wszyscy byli zadowoleni, lecz to dodatkowy zarobek dla zespołu i producenta gry.

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

Oficjalna lista utworów w GH:
All Nightmare Long
Battery
Creeping Death
Disposable Heroes
Dyers Eve
Enter Sandman
Fade To Black
Fight Fire With Fire
For Whom The Bell Tolls
Frantic
Fuel
Hit The Lights
King Nothing
Master of Puppets
Mercyful Fate (Medley)
No Leaf Clover
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Seek And Destroy
The Memory Remains
The Shortest Straw
The Thing That Should Not Be
The Unforgiven
Welcome Home (Sanitarium)
Wherever I May Roam
Whiplash

Inne zespoły:
Alice In Chains - No Excuses
Bob Seger - Turn The Page
Corrosion of Conformity - Albatross
Diamond Head - Am I Evil?
Foo Fighters - Stacked Actors
Judas Priest - Hell Bent For Leather
Kyuss - Demon Cleaner
Lynyrd Skynyrd - Tuesdays Gone
Machine Head - Beautiful Mourning
Mastodon - Blood And Thunder
Mercyful Fate - Evil
Michael Schenker Group - Armed and Ready
Motorhead - Ace of Spades
Queen - Stone Cold Crazy
Samhain - Mother of Mercy
Slayer - War Ensemble
Social Distortion - Mommy's Little Monster
Suicidal Tendencies - War Inside My Head
System of a Down - Toxicity
The Sword - Black River
Thin Lizzy - The Boys Are Back in Town

(edited by Frantic 2009-01-24 13:50:44)

Thumbs up Thumbs down

Ja mam Death Magnetic do Frets on Fire(darmowy odpowiednik GH, praktycznie to samo, tyle że bez świetnej grafiki, ale przecież w czasie gry i tak nie ma czasu by patrzeć co sie dzieje na scenie tongue) Większość na Hard daję radę smile

PS. Świetna ta lista z GH: Metallica. Spodziewałem się samych znanych hitów a tu mamy takie kawałki jak Dyers Eve(!) - hm. ciekawe jak będzie można to zagrać nie rozwalając kontrolera big_smile, The Shortest Straw czy Mercyful Fate. Czekam na to i mam nadzieję, że gra wyjdzie na PC wink

Thumbs up Thumbs down

Lista świetna, ale zabrakło kilku kawałków: Ride, Harvester, Horse, Trapped.
A na PC wersja by się przydała.

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

lepiej że są takie smaczki jak Dyers Eve No Leaf Clover czy The Shortest Straw niż miałyby być same oklepane numery wink

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Racja. Nawet się zdziwiłem, że Mercyful Fate jest. Trochę się uśmiałem, jak wrzucili Diamond Head - Am I Evil? Założę się, że nie wrzucili by tego kawałka do kolejnej części GH, gdyby nie ta gra o Metallice.

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

Set jest niezły, a Medley Mercyful Fate zaskoczył mnie chyba najbardziej pozytywnie!

czekamy więc, kumpel się zapowiedział że kupuje, wiem już gdzie będę spędzał weekendy tongue

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Biorąc pod uwagę trudność kawałków mety szykujcie się na łamanie paluszków wink

Thumbs up Thumbs down

myślę że będę miał chody bo połowe death magnetic umiem na gitarze zagrać tongue

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

ja jestem szczesliwym posiadaczek guitar hero legends of rock na play station 2... sprawdziłem trackliste wszystkich kawałkow...i widze ze mozna pobrac wszystkie utwory z dm, nie mam pojecia jak to zrobic, pomoze ktos  ???

co do samej gry, to naprawde swietna frajda..w tej chwili gram na poziomie hard- jeden level przed najtrudniejszymi, gdzie jest min. one, czy reign in blood....lecz najpierw musze pokonac trudnego slipknota, czy disturbed....masakra...

(edited by wodzu 2009-07-14 12:55:32)

Życie ma chore poczucie humoru