Re: Najbardziej kopiący tyłek utwór

Linkin Park słucham odkąd skończyłam 8 lat, bo siostra przyniosła ich płytę do domu...i tak już mi zostało...dalej lubię ich słuchać, choć tylko ich pierwszy album..tak wiem kobietom może się znudzić wszystko, w końcu KOBIETA ZMIENNĄ JEST, ale nie muszę być tak jak wszystkie inne...hmm życz mi powodzenia w jak najdłuższym słuchaniu Metallici i do zobaczenia (być może) na koncercie w Wawie...:)

p.s. zgadzam się z Tobą co do tego, że muzyka metalowa jest głównie (prawie) dla mężczyzn..tak tak i dlatego czuję w sobie cząstkę z chłopaka...:]

Thumbs up Thumbs down

Oczywiście, że nie musisz być jak inne. I oczywiście życzę powodzenia.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

moja dziewczyna tez slucha muzyki metalowej, chociaz bardziej rockowej ale metalem nie pogardzi, taki zespol jak Meta stawia bardzo wysoko u siebie i slucha juz dlugo muzyki rockowej, za to dla odmiany moj brat, sluchal Nirvany, Green day, Mety a teraz sporadycznie jak cos gdzies leci, raczej muzyke taneczna slucha lub gitarowa, ale juz nie takich kapel

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

Mhm. Okej, czasem tak bywa.

zreszta u mnie w rodzinie co drugi mial dlugie wlosy, brat, ojciec, mamy brat, brat cioteczny, jeden, drugi, taty brat mlodszy no i ja (moze i ktos jeszcze mial ale nie pamietam, lub nie wiem o tym)... chyba ja najdluzej mam dlugie... a co do muzyki tez chyba z pokolenia na pokolenie szla, bo i brat sluchal rocka, ojciec sluchal, bracia cioteczni itd itd, brat probowal gry na gitarze, tata cos umie, moj chrzestny chyba na basie, jego corka tez, brat cioteczny probowal na gitarze teraz ja na gitarze wiec tez we krwi to mam... kurcze chyba dosc muzyczna rodzina a jak nie muzyczna to sluchala takiej muzyki... ja niedawno bylem na koncercie zespolu ktorego moj ojciec sluchal za mlodu, Ten years after super byl ten koncert tylko szkoda ze juz bez Alvina Lee wedlug mnie jednego z najszybszych (obok oczywiscie Malmsteena) gitarzystow rockowych... ale wiem ze czasem u brata w samochodzie mozna bylo uslyszec Skubikowskiego Bylo nas dwoje, Turbo Dorosle dzieci, Dzem Whisky, Cegla, SDMu cos wiec nadal gdzies mozna u niego uslyszec rockowa muzyke lub gitarowa, lubi ja ale juz nie fascynuje sie tak tym jak my...

a zeby nie bylo OT, to najbardizej mnie skopal albo inaczej, zauroczyl z nowej plyty Suicide & Redemption oraz Unforgiven III, a skopal chyba Broken, beat & scarred, My apocalipse, Cyanide (bo to pierwszy utwor jaki uslyszalem jeszcze z koncertu z Ozzfest i tylko bylo "woooooow Lars zaczal kombinowac i tam jest solowka Kirka")

Thumbs up Thumbs down

Iście metalowa rodzinka. U mnie to tylko siostra słuchała cięższej muzyki i kuzynka, ale z nią kontaktu większego nie miałem (chociaż podobno uwielbiała Mete xD). Ja sam jak byłem mały to przysięgałem, że nie pójdę w ślady siostry i nie będę nosił glanów, nie zapuszczę długich włosów, nie będę się ubierał na czarno i nie będę grał na gitarze. A wyszło ze mnie co wyszło. Ale może przekażę te geny moim potomkom (oby), nie mam zamiaru wychować małych technomulców xD

nie przesadzaj ze metalowa, bardziej jak to sei mowi gitarowa... bo nie wszyscy metalu sluchali, zreszta sam bardziej slucham rockowej muzyki niz bardzo ciezkiej, slucham bluesa, rock'n'rolla z lat 60, rocka alternatywnego, progresywnego (tak jak i metalu), hard rocka, blues rocka, i roznych odmian, z metalu to jak wspomnialem prog, thrash, heavy, nu nie znosze, power tez nie przepadam za bardzo, black, death i te inne brutale mnie nie kreca, gothic jeszcze ujdzie itd... wiec nie jest tak duzo wcale metalu u mnie jak widac... o jeszcze grunge ale punka nie bardzo, jakos wole bardizej ambitniejsza muze...

Thumbs up Thumbs down

no u mnie siostra kiedyś słuchała rocka, ale później poznała swojego obecnego chłopaka, który słucha techno i hip-hopu, więc i ona przeszła na ten rodzaj muzyki....na szczęście on słucha jeszcze Korna, więc aż tak bardzo go nie nienawidzę:]...jako takich w mojej rodzinie słuchających rocka czy metalu nie ma, bo jak to mówią ciężko było dostać taką muzykę, zwłaszcza zagraniczną w tamtych latach...i dlatego kiedy słucham Metallici w domu to moja mama zawsze wpada do pokoju i mówi żebym wyłączyła to rąbanie drzewa....ehh nie znają się;) ale o gustach się nie dyskutuje....:p

Thumbs up Thumbs down

czy ja wiem czy ciezko? mam znajome ktore sa w wieku mojej mamy (po 50) i jakos od mlodych lat sluchaly takich kapel jak Beatles, Clapton, Rolling stones, Presley dalo sie dostac winyle, tylko po prostu trudno i chyba na czarnym rynku bo jednak komuna byla, tak jak u ruskich zakazano grania rocka a tym bardizej beatlesow, za dlugie wlosy palowano tak i u nas bylo, ale hippisi sie buntowali i dobrze na tym wyszli wiec nie mow ze sie nie dalo... skad niby moj ojciec znalby taki zespol jak Ten years after, Beatles, Animals, Led zeppelin? jest po 50 wiec nie mow ze wtedy nie bylo dojscia, tak wtedy nie bylo takich kapel jak Metallica ale byly inne rownie ciekawe...

a moze by tak dzisiaj sobie Sabbathow puscic hmmm cos mnie wzielo na nich, taka odskocznia

zreszta w Polsce tez mielismy wiele kapel swiatowego formatu, na poczatku lat 80 a dokladnie 31 lat temu powstal zespol Dzem, jeszcze wczesniej wspanialy Klan, SBB, Czeslaw Niemen, Breakout  punkowe Defekt Muzgó, Nauka o gównie, Cela nr 3, czy z tekstami patriotycznymi i o milosci Chlopcy z placu broni nieistniejace juz ale znane m.in. z Jarocinow, potem na poczatku lat 80 3 pierwsze kapele metalowe Kat, TSA i Turbo chociaz kazdy z tych heavy metalowych kapel troszke gral inaczej, Kat bardziej ciezko, mrocznie, TSA bardziej hard rockowo a Turbo patrzylo raczej na NWOBHM i Maidenow... mielismy tez Oddzial zamkniety ktory rowniez do dzisiaj gra po wielu zmianach wokalistow i wedlug mnie Czarek Zybała jest swietny (widzialem go w akcji, mial byc zamiast Dewodzkiego za mikrofonem w Dzemie), Kobranocka, potem KSU, Armia (wczesniej Siekiera), Tilt, Brygada Kryzys (i rozne projekty Lipinskiego i Brylewskiego np Izrael), Moskwa, Houk, lata 90 to juz Hey, Sztywny pal Azji, znow punkowy Dezerter, oczywiscie takze bluesowa Kasa Chorych, Krzak, znany Perfect, Lady pank, T. love, nieistniejaca Republika, z thrashowych kapel poczatek lat 90 narodzil sie Acid drinkers (i wiele projektow Litzy obecnych jak chociazby 2tm2,3, wczesniej u Kazika, wspomnianej Armii, Flapjack, Creation of death), wczesniej Vader, Wilczy pajak itd itd, wiec polski metal ma juz 30 lat, tak, tak 30 mu stuknela... a przeciez sam rock to jeszcze wczesniej juz pod 50 bedzie mial rock w polsce, no moze troche mniej... sam Jarocin ma w tym roku 30... jeszcze takie festiwale jak Woodstock chyba tez jakas okragla rocznice obchodzi... dobra bo sie troche rozmarzylem, ale jak chcesz to Ci moge polskie kapele ktore istnieja na przelomie 30-40 lat czyli znane m.in. z Jarocinow moge Ci wymienic, jest tego od cholery wiec nie mow ze nie bylo muzyki w tamtych czasach i zagraniczna sie znalazla kto szukal i Polska byla tez i to nie gorsza...

(edited by kaczka6661 2010-02-11 13:31:34)

Thumbs up Thumbs down

no tak, to taka ich wymówka dlaczego nie słuchali takiej muzyki...ja tam się nie wtrącam, może po prostu nie chcieli tego słuchać, dlatego też nie kombinowali zbytnio aby dostać gdzieś płytę jakiegoś zagranicznego zespołu..rockowego bądź metalowego...wiesz teraz tak gadają, że takie czasy, ale dla chcącego nic trudnego przecież...gdyby chcieli to by mieli....ale jak już mówiłam o gustach się nie dyskutuje...po prostu nie lubili takiej muzyki, a co za tym idzie dalej jej nie lubią, bo gust w najwyższym stopniu kształtuje się w młodości...ot co mam do tej dyskusji...gusta są różne, charaktery są różne, więc nie dogodzisz....:]

..\m/..

Thumbs up Thumbs down

Zgadzam się, jakbym żył w tamtych czasach i chciał słuchać takiej muzyki, to myślę, że nie było by w tym większego problemu. Przecież dużo było takich osób, a im więcej osób, tym większe możliwości. Moi rodzice też mówią, że nie mogli, że takie były czasy, ale generalnie uważam, że jeśli by się chcieli zbuntować, to by to zrobili. Ale nie chcieli, bo mój tata był w partii i wiadomo...lepiej się podporządkować, niż mieć kłopoty. Chociaż moja osobowość, jakbym żył w tamtych czasach, podpowiadałaby mi, żeby się sprzeciwić systemowi, na pewno szukałbym takich ludzi, którzy myślą to samo. No ale cóż, żyję w innych czasach.

taak...fuck the system....;) myślę, że tak samo bym zrobiła..także bym się zbuntowała..ale kto tam wie?...ważne jest to co dzieje się teraz, nie warto wracać do przeszłości, tylko należy kontynuować teraźniejszość..:]

o taak..."Welcome Home (Sanitarium)"...dokładnie jak w moim domu...;)

Thumbs up Thumbs down

Hehe...chyba czytasz mi w myślach, dokładnie jak pisałem te słowa to miałem w głowie ten cytat xD I masz rację.

wiesz, ma się to coś;P...w sumie System of a Down też był spoko zespołem...szkoda, że już nie grają...ale za to jest MetallicA, hehe;)

..."Cannot the Kingdom of Salvation take me home…"...\m/  Cliff'Em All !

Thumbs up Thumbs down

A ja myślę, że oni się jeszcze zejdą. W końcu oni tylko zawiesili działalnośc, nie ogłosili upadłości. Chciałbym ich kiedyś na żywo zobaczyć.

zdecydowanie "All Nightmare Long". moim zdaniem riff, wokal i tempo jest najagresywniejsze z całego krążka. również "My Apocalypse" kończące album. Lars wymiata na perce, a Kirk i James grają szybką melodię na gitarze. choć oczywiście wszystkie utwory na DM dają kopa, to uważam, że te dwa utwory najbardziej.

Thumbs up Thumbs down

Zdecydowanie The Judas Kiss. Kiedy James krzyczy w refrenie "BOW... DOWN!", to dostaję mocny zastrzyk adrenaliny. Dużo mocy włożyli w ten kawałek.

Thumbs up Thumbs down

Hmm... Jak dla mnie z Death Magnetic  to raczej The end of the line oraz All Nightmare Long smile Ale prawdziwego kopa poczujesz dopiero grając te utwory na gitarze big_smile

Thumbs up Thumbs down

Zgadzam się z mardukiem91 co do grania tych kawałków na gitarze. Najbardziej mi przypada do gustu My Apocalypse, a The Judas Kiss jest drugie, jeżeli chodzi o granie.

Nothing is true. Everything is permitted.

Thumbs up Thumbs down

Judas przede wszystkim

Thumbs up Thumbs down