Topic: Robert czy Jason?

No własnie. Przy okazji najnowszych newsów o występie Jasona z Metalliką podczas Rock And Roll Hall Of Fame zaczęła się ciekawa dyskusja na temat tego, czy powrót Jasona do Metalliki w ogóle ma sens, czy jest możliwy i przede wszystkim, czy my jako fani tego chcemy...

Aktualna ankieta na DM pokazuje, że wiele osób chciałoby jednak, żeby Jason wrócił. Według mnie gdyby tak się stało, to nie byłoby nic dobrego dla samego zespołu... Takie grzebanie w przeszłości i babranie się od nowa imho nie powinno mieć miejsca.

Re: Robert czy Jason?

Ja zawsze uchoodzilem za anty fana Jasona ale po prostu tak mam.  Nie orzumiem jak machaniae czacha i chorki dla niektorych moga byc wazniejsze od samej gry na basie. Poza tym...latwo jest uciec z tonacego statku

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

A ja nie wierzę, że Jason wróci. Te wszystkie informacje związane z powrotem Jasona są uzależnione tylko od dzisiejszego dnia, a konkretnie od Prima Aprilis i tyle. Jestem pewny że po Rock And Roll Hall Of Fame wszytko ucichnie i będzie tak jak dawniej.

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

ale to jest spekulacja czysto teoretyczna
ja wolę Roba, jego krabi chód, koszykarskie koszulki. słabe chórki i dobrą gre na basie
żeby nie było Whiplash z Jasonem brzmi przegenialnie

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Hmmm, Robert czy Jason? Kurcze, Rob gra świetnie, ten crab-walk taki dziwny IMO... i jednak wole Jasona. Przyzwyczaiłem się składu z nim, mam sentyment po prostu, tak więc w ankiecie na DM zaznaczyłem drugi wariant. Gdyby była informacja, że Jason wraca - byłoby zajebiście.

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

wiekszosc osób woli jasona tylko z sentymentu,  toudi dobrze napisał wyzej ze dla niektorych chórki w creepie są wazniejsze niz umiejetnosci....osobiscie wole Roba

Życie ma chore poczucie humoru

poza tym Rob na dobry wpływ na chłopakow...jak Lars z Jamesem zaczynają sie klocic to robert staje pomiedzy nimi, natomiast Jason usiadl by w kącie i miał to daleko w tyle

Życie ma chore poczucie humoru

Ja też jestem za Robertem...powrót do przeszłości nie odbiłby się dobrze na zespole. Poza tym Każdy basista wnosił coś nowego do zespołu i szkoda by było gdyby Robert odszedł. To by było nie fair w stosunku do niego.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

No tak, według mnie gdyby Jason wrócił, to w dosyć któkiej perspektywie rozwaliłoby zespół, jednak. Przynajmniej tak mi się wydaje - Rob dostarcza Metallice wiele pozytywnej energii...

Jason bardziej pasuje do Metallici (takie jest moje zdanie), ale to słaby argument. Rob - gra lepiej, i wogóle jego zachowanie na scenie... jest fajne big_smile I chyba przydało się Metallice taki 'nowy jeździec', żeby troszkę ją ożywić lol:lol:

"Son, your life's an open book
Don't close it fore it's done"

"The brightest flame burns quickest"

Thumbs up Thumbs down

Czyli w końcu kto miałby grać? Jason, czy Rob? wink To trudna sprawa jest, gdyby np. teraz Jason chciał wrócić...

nie zgodziliby się, nie zostawiliby na lodzie Roba, są z niego bardzo zadowoleni, Jason może i by chciał wrócić ale myślę że zaproponował by to dopiero jakby Metallica miała wolną posadę basisty

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

ja tam jestem za Robem, technicznie jest lepszy od Jasona i mam w dupie chorki i machanie lbem Jasona, chociaz w Creep sa przegenialne i Seek z nim na wokalu ale wole wycie i malpowanie Roba no i lubie jak gra basista palcami (zalezy jeszcze gdzie) ale no uwielbiam...

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

oglądając poraz milionowy Orion Live z Seulu i solo na basie jestem zdecydowanie za Robem i będę zawsze ;]

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Nie mam nic do gry kostką i Jasona,ale rob wymiata tymi paluchami

Thumbs up Thumbs down

16

Rob jest lepszy technicznie.I ten jego styl na za przeproszeniem ,,srającą małpe''jest kozacki.Jak dla mnie jest lepszym basistą a z powrotu Jasona do Mety nie wynikło by nic dobrego.No bo co,następne Hard rockowe albumy?NIE!!!

I am the Table!!!

Thumbs up Thumbs down

Zdecydowanie Robert - zraziłem się do Jasona oglądając Live Shit, gdzie basów za dużo nie uświadczymy niestety. Zresztą wielki minus za kostkowanie. Studyjnie ciężko ocenić - Jason spieprzył sprawę na AJFA ponoć i jego basy wyciszyli, ale ile w tym prawdy, nie wiem. Natomiast na Czarnulce pokazał, że grać na instrumencie umie całkiem sprawnie. Robert bardzo dobrze sobie poradził na Death Magnetic, na żywo też jest mocnym punktem zespołu.

Thumbs up Thumbs down