Topic: Ulubieni Gitarzyści

Moi to zdecydowanie : James Hetfield & Kirk Hammett, poza tym Slash, Janick Gers & Dave Murray. Z gitarzystów mlodego pokolenia uwielbiam Darona Malakiana oraz Jack'a White'a, natomiast z polskich wioslarzy Jurka Styczyńskiego, jacy są wasi ulubieni wirtuozi ???

Życie ma chore poczucie humoru

Re: Ulubieni Gitarzyści

hym, ja tak się nad tym nie zastanawiałem, na pewno lubię Alexa Turnera i Jamiego Cooka (tak się nazywa XD) z Arctic Monkeys ładne przygrywki mają,

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Dla mnie natomiast bardzo podoba się to, co tworzy Joe Satriani. Jak dla mnie to prawdziwy gitarowy wirtuoz i nie zgadzam się z tym, co mówią niektórzy, że granie jak on to już przesada, itp. Tego trzeba posłuchać! Feeling i melodie Satcha, to jest to!

Dodatkowo, gościem któtrego lubię posłuchać jest Steve Vai - jest płyta Real Illusions: Reflections, to jedna z moich ulubionych płyt ever.

Slash ze bendingi i niesamowite wyczucie oraz przede wszytskim Gilmour. Ten koles potrafi jednym dziwkiem zaczarowac bardziej niz wszyscy superszybcy wymiatacze razem wzieci. Lubie rowniz gre Hendrixa i oczywiscie Hammetta, ale w jego wypadku to tak mneij wiecej do konca XX wieku tongue

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

hym, lubię także Darona i Demona z Frontisde, Daron ma bardzo ładne solówki muszę przyznać

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Gilmour, Satriani, Vai, Skolnick, Schuldiner, Dime, Gilbert. That would be it smile

gg9411981
Pozdrawiam

Thumbs up Thumbs down

moi to Hendrix, Petrucci, Gilmour, Alvin Lee, z polskich Jacek Krolik, Marek Raduli ale i tak mistrz nad mistrzami jest dla mnie Jurek Styczyński oraz Sebastian Riedel

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

Jimi Hendrix,Joe Satriani,Django Reinhartd,Robert Johnson smile

Thumbs up Thumbs down

Ostatnio miałem okazję obejrzeć film pt. "Będzie głośno"- to dokument o spotkaniu Jimmiego Page'a, Jacka White'a i The Edge'a. Spotkali się i pogadali o gitarach- polecam gorąco, to, co Ci faceci potrafią zrobić nie tylko z gitarą, ale przede wszystkim z efektami gitarowymi to po prostu madness. W tym filmie są również pokazane ich gitarowe początki, ich stosunek do muzyki itp.
A co do ulubionych gitarzystów to Hammett, Page, Jack Black, Kyle Gass, Jack White.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

a widziałem reklame tego, dobrze sie zapowiadało muszę obejrzeć, a brzmienie gitar white stripes zawsze mi sie podobało

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

mi się najbardziej podoba pierwsza scena, kiedy to Jack White jest na pastwisku z krowami, coś tam montuje, coś tam przybija...podłącza do wzmacniacza...i gdy pociąga za strunę na tej swojej konstrukcji wydaje ona dźwięk "muuuuu" i wszystkie krowy się na niego patrzą xD

dobry był tekst "who said that you must buy a guitar?" ;]

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

taaa...

też chce sobie takiego makgajwera zmontować : P

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Hendrix, Kirk Hammett,Dimebag Darrell,Alex Skolnick,Dave Mustaine,Joe Satriani( The Extremist!),Jeff Loomis ( Zero Order Phase!) i wielu innych.

(edited by EADGBE 2010-12-21 15:53:32)

Thumbs up Thumbs down

Ol Drake, Hetfield, Kirk, Mustaine, Slash, Gers, Murray, Matt Drake, Kai Hansen, Adrian Smith.
Moja top 10, ale tylko pierwsza trojka w kolejnosci

Thumbs up Thumbs down

Eric Johnson, John Petrucci, Kirk Hammett, Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen,, Steve Ray Vaughan, Steve Morse, David Gilmour
Od każdego coś wyciągnąłem. Najwięcej oczywiście od Kirka, z racji umiłowania twórczości Metalliki.

Thumbs up Thumbs down

Pod względem twórczości Jimmy Page, Kirk, Slash, SRV, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Tony Iommi, Joe Satriani, Steve Vai, Gilmour. Technicznie, juz niekoniecznie wyrozniajcy sie pieknem gry Dave Mustaine, Zakk Wylde, Buckethead, Alexi Laiho, Dimebag Darrell

Thumbs up Thumbs down

Kirk Hammett, Dave Murray, Buckethead, Adrian Smith, Janick Gers, Satriani, Jimi Heindrix:)

Thumbs up Thumbs down

Oczywiście Jimi Hendrix, Dave Mustaine, Kirk Hammett, Yngwie Malmsteen, Marty Friedman, Zakk Wylde, Carlos Santana, James Hetfield, Eddie Van Halen, Jimmy Page, Joe Satriani

Thumbs up Thumbs down