Topic: Rammstein

Ciekawi mnie, czy na naszym forum są fani tego niemieckiego zespołu. To mój ulubiony zespół zaraz po Metallice, tworzą go wyraziste osobowości, koncerty grają bardzo widowiskowe, muzyka jest bardzo dynamiczna i mocna, a teksty nie należą do najgrzeczniejszych.  Właśnie ukazał się pierwszy oficjalny singiel promujący zaplanowany na październik album:

http://visit-x.net/rammstein/

Trochę niepokoi mnie kierunek który obrali, bo ten utwór jest zwyczajnie średni, choć co prawda lepszy od tego numeru który wypłynął w lipcu.

Thumbs up Thumbs down

Re: Rammstein

nie lubilem, nie lubie i nie bede lubial tongue

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

Jak najbardziej znam, po raz pierwszy "spotkałem" się z nimi gdy promowali płytę "Mutter" utworem "sonne", pamiętam, że bardzo spodobał mi się teledysk, a i sam utwór dobrze wpadł mi w ucho. Po tym zamiłowanie samo się rozkręciło i słucham ich do teraz. Niedługo koncert w Katowicach, na którym niestety mnie nie będzie sad Jedzie ktoś z forum ?

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

Ja tam za nimi nie przepadam, ale najnowszy teledysk mi się podoba oczywiście xD

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

nie lubię, próbowałem się przekonać nie daje rady : P

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up −1 Thumbs down

pamiętam, miałem moze 9 lat, pooglądałem koncert bodajże z 1998 roku na dvd z  berlina...powaliło mnie to widowisko...pozniej album mutter(jeszcze wiekszy banan na twarzy), następnie reise reise, a teraz jakos leci...do dwóch początkowych albumów nie wracam, choc pojedyncze kawałki są świetne, ale wole ten rock n rollowy rammstein niz technowaty xD

Życie ma chore poczucie humoru

co sądzicie o nowym albumie tej kapeli ? jak dla mnie to...pierwszy raz jestem totalnie rozczarowany....

Bardzo bałem się, że zjebią ten album (jak usłyszałem 2 kawałki które wypuszczono wcześniej) ale teraz, po osłuchaniu się, dla mnie to album tak samo dobry jak moje ulubione "Mutter".

Podoba mi się, że właśnie jest tutaj tyle mocy, thrashu, mocnego uderzenia, coś a la pierwsze 3 albumy, ale jednocześnie jest kilka eksperymentalnych momentów na wzór "Reise reise" i "Rosenrot".

Teraz trochę zajmuję się tłumaczeniem tekstów z tego albumu wink

W każdym razie - "Liebe" jest na 5+

Thumbs up Thumbs down

moim ulubionym albumem jest Reise Reise, znakomita produkcja, precyzja, ale jest ciezko,jest mrocznie, jest bardzo melodyjnie, róznorodnie...niewiele lepsze od mutter jak dla mnie ;]

Nowy album zdecydowanie na plus, znakomita rytmika i brzmienie gitar, bardzo przyjemnie się słucha i łatwo wpada w ucho. Najbardziej zapodobał mi się kawałek "Waidmanns Heil",a poza tym clip do "Pussy" jest chyba najbardziej kontrowersyjnym jaki kiedykolwiek widziałem, a może i jaki kiedykolwiek powstał.

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

co myślicie o tym? http://muzyka.onet.pl/10175,2075361,newsy.html

Thumbs up Thumbs down

Niemcy jednak ograniczeni są.skoro w ultrakatolickiej Polsce niczego z R+ nie zabronili...

Lubię tą szóstkę szwabów,właściwie to pierwszy metalowy zespół jaki znałam obok Mety.Jadę na koncert do Łodzi xD

Thumbs up Thumbs down

Kumpel był w Katowicach, Till odwala fajny numer pod koniec Pussy, można zobaczyć na Youtube wink

Thumbs up Thumbs down

Zastanawiam się jak tego można w ogóle słuchać xP Przecież to zmieszanie z błotem metalu...te "techniawe" efektu i niemiecki wokal, aż mi ciarki po plecach przechodzą. Rammstein, jak dla mnie chyba jeden z najmniej wartościowych zespołów jakie kiedykolwiek powstały.

Thumbs up Thumbs down

a takie osoby co sluchają techno sie zastanawiają jak można sluchac takiego gówna jak hard rock....gusta.

Do tego co grają niemiecki pasuje...idealnie xD

Thumbs up Thumbs down