Re: Wasze opinie o Death Magnetic

Moje ulubione kawałki z DM to:
1. My Apocalypse- utwór rodem z KEA, szybkie riffy, utwór agresywny, tylko trochę perka nie tak jak powinno być
2. All Nightmare Long- za bas i grę Jamesa
3. The Day That Never Comes- utwór podobny do mojego ulubionego Fade To Black wiec automatycznie muszę go lubić smile

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

Mnie na Death Magnetic wręcz powaliła solówka w Suicide & Redemption! I mogę powiedzieć, że jest to najlepsza solówka tego zespołu (a słuchałem wiele piosenek)! A poza tym, cały album też jest świetny. Nawet lepszy niż wiele innych. Ale wg. mnie niestety nie przebił Master of Puppets
Co nie zmienia faktu, że i tak jest jednym z najlepszych od wielu lat smile

Thumbs up Thumbs down

ja wolę osobiście Death Magnetic bardziej niż Kill'em All, wiem że się będziecie czepiać ;P
Lubię Killa ale wolę Death Magnetic

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

MI_rai wrote:

ja wolę osobiście Death Magnetic bardziej niż Kill'em All, wiem że się będziecie czepiać ;P

Nie będziemy smile W końcu każdy ma inny gust, co nie znaczy, że KEA i tak jest lepszy od DM big_smile

Last edited by Frantic (2009-01-07 14:59:41)

Thumbs up Thumbs down

To w sumie dwie zupełnie inne płyty i część osób będzie wolała Old School, a część nowe brzmienia (i przede wszystkim głos Heta)

Hhmmm..'nowe brzmienia'. Fakt DM to dość nowoczesna płyta. Moim skromnym zdaniem bardziej się może podobać ludziom, którzy zaczynają przygodę z metalem czy Metalliką niż starym i obsłuchanym fanom, ale to tylko moja opinia i nie musicie się z nią zgadzać.

Thumbs up Thumbs down

Frantic wrote:
MI_rai wrote:

Nie będziemy smile W końcu każdy ma inny gust, co nie znaczy, że KEA i tak jest lepszy od DM big_smile

po czym uważasz że KEA jest lepszy od DM ?

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Po pierwsze jestem fanem thrashu a KEA to typowo thrashowa płyta. Po drugie szybkość i te riff, sorry ale żaden utwór z DM nie umywa się do The Four Horsemen, czy to pod względem właśnie riffów czy też solówki. Na DM są niektóre części utworów są szybkie, no ale właśnie tylko częśći utworów, a tam Whiplash czy No Remorse po prostu miażdżą. I ta gra Cliffa na Anesthesia mówi wszystko smile

Thumbs up Thumbs down

nie prawda, każdy kawałek nie jest w całości szybki w whiplash jest moment wolniejszy niż My Apocalypse, pozatym nie możesz mówić że KEA jest lepsze od DM najwyżej tobie podoba się bardziej

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Dlatego dałem emotkę. Wiadomo, że każdemu podoba się co innego smile

Thumbs up Thumbs down

bezsensowne kłótnie. Teraz ja napisze, że najlepszy jest MOP i co złoicie mnie? Dynamiczność Damage Inc. powala, riff Batterry jest nieziemski, tekst Mastera jest boski, dziwność Lepper Messiah jest przepiękna. Ale sorry za offtopa. Taak.. Lubie DM bo jednak jest to coś naprawdę dobrego, bo nie uważałem, że Meta wyda tak dobrą płytę za mojego życia(urodziłem się w '93 więc najlepsze czasy miałem za sobą).

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

kinek116 wrote:

(urodziłem się w '93 więc najlepsze czasy miałem za sobą).

Witaj w klubie wink

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

No niestety jest to prawda. Nie mogę się z tym pogodzić, że w '86 nie kupiłem sobie winyla z MOP-em.

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

Chodziło mi o to, że jesteśmy z tego samego rocznika smile.

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

kinek116 wrote:

bezsensowne kłótnie. Teraz ja napisze, że najlepszy jest MOP i co złoicie mnie? Dynamiczność Damage Inc. powala, riff Batterry jest nieziemski, tekst Mastera jest boski, dziwność Lepper Messiah jest przepiękna. Ale sorry za offtopa. Taak.. Lubie DM bo jednak jest to coś naprawdę dobrego, bo nie uważałem, że Meta wyda tak dobrą płytę za mojego życia(urodziłem się w '93 więc najlepsze czasy miałem za sobą).

Nikt się tu nie kłócił smile Wymienialiśmy tylko opinie. Napiszę to już ostatni raz, przecież wiadomo, że każdy lubi co innego. Amen smile

Thumbs up Thumbs down

DM moim zdaniem, jest płytą która udowadnia, że meta potrafii mimo, że mają po 45 latek to potrafią miażdżyć riffami. Mam takie odczucie, że pomimo świetności tej płyty nie jest płytą mety którą chcieli nagrać tylko, którą musieli by pozostać królami.  a pomimo tego płyta rozwaliła moje życie.  Troche żaluje, że rok 2008 się skończył bo to był rok muzyki, nowy album Trivium-świetny, Slipknota, children of bodom no i meta.

Thumbs up Thumbs down

DM jest świetny pod tym samym względem co MOP, utwory z tej płyty w wersji live brzmią extra.

Thumbs up Thumbs down

Ostatnio postanowiłem sobie przesłuchać po kolei poszczególne kawałki ze wszystkich płyt Metalliki. Od Kill'Em All do Death Magnetic. No i tak sobie słucham i słucham najpierw pierwsze 4 płyty, no i myślę sobie- spoko, naprawdę super. Potem przychodzi Black Album i myślę sobie- hmm, lubię tą płytę, ale wyraźnie odstaje brzmieniem od poprzednich. Podobnie było w przypadku dwóch kolejnych płyt. Wszystkie lubię, ale są wyraźnie inne, dostrzec to można właśnie w ten sposób słuchania po kolei jak leci. Gdy doszedłem do utworów z Death Magnetic na nowo zacząłem cenić tę płytę. Wystarczy ją porównać do pierwszych 4, może 5 albumów. Ma w sobie bardzo dużo z tamtych lat. Moim zdaniem prawdziwy powrót do korzeni.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

Frantic wrote:
kinek116 wrote:

Nikt się tu nie kłócił smile Wymienialiśmy tylko opinie. Napiszę to już ostatni raz, przecież wiadomo, że każdy lubi co innego. Amen smile

właśnie to była uprzejma konwersacja ;P

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Trzeba też urządzić nieuprzejmą wink

Thumbs up Thumbs down