Topic: Utwóry dotychczas nie grane

Proponuje dyskusję i składanie zamówień, na utwór którego Metallica jeszcze nie grała, a który chcielibyście usłyszeć.
Moje propozycje to Fixxxer i Minus Human. Ten ostatni był grany ale tylko z orkiestrą, a mi się marzy żeby go zagrali sami.

Thumbs up Thumbs down

Re: Utwóry dotychczas nie grane

Fixxxer, Escape, To live is to die, Unforgiven III

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

The Unforgiven III, Fixxxer, Escape, To live is to die, Don't tread on me, Carpe diem baby, Dirty Window.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

o tak, tak zgodze sie, jeszcze Carpe diem baby i My friends of misery bym dodal...

Thumbs up Thumbs down

To idac za ciosem powiem, ze mogliby zagrac koncert ze wszystkimi dotychczas niegranymi smile Niekoniecznie w ramach trasy, ale jako nie wiem.. kolejny charytatywny, czy cos takiego, gdzie mozna pozwolic sobie na nietypowa zagrywke. Byloby to osobliwe i chyba kazdy chcialby cos takiego zobaczyc. Mogliby to nawet wydac, hehe.

Thumbs up Thumbs down

a moze by to zagrali live in studio? tak jak oriona chyba podczas jammowania angerowego wtedy zagrali czy shortest straw... albo sie myle z tym, ale wiem ze to bylo za tamtych czasow...

Thumbs up Thumbs down

kurcze w sumie macie racje, zapomniałem o takich kawałkach jak Unforgiven III, ale to prawdopodobne że zagrają, gorzej z innymi takimi jak np My friends of misery.
Fajnie by było tez usłyszeć np Astronomy, ale ciekawie czy James by to wyciągnął. Ciężki ten wokal tam jest.
W ogóle tez powinni grać więcej piosenek z Angera, np Sweet Amber czy wspomniana Dirty Window

Thumbs up Thumbs down

w Sweet amber niestety Lars nie wyrabia tongue juz na live in studio nie wyrabial w jednym momencie na podwojna stopke, a podczas nagrywania strasznie sie meczyl, za co chcial zabic boba tongue

Thumbs up Thumbs down

tej ludzie...pewnie niektórzy mnie zjebią za tą propozycje, ale może byśmy jakąś prośbę wysłali do Metallicy o zagranie jakiegoś utworku. Co wy na to?

Thumbs up Thumbs down

Jak ongiś byłem w redakcji to dałem taką propozycję, żeby napisać list do Mety, ale jakoś to upadło...Ale ok, jestem za, tylko najpierw niech ktoś policzy prawdopodobieństwo, że oni to przeczytają...

jak nie spróbujemy to się nie dowiemy smile

Thumbs up Thumbs down

Mysle, ze probowac mozna, ale w odniesieniu do koncertu w Polsce, jesli taki znajdzie sie na trasie. Tak poza tym to troche bez sensu prosic o jakis utwor dla publiki, ktora a noz wolalaby inny. Mozemy mowic tylko za siebie.

Thumbs up Thumbs down

ankieta już była juz jakąs była dotycząca podobnego problemu. Mamy demokracje wiec zarządźmy jakieś głosowanko. Kto nie bedzie głosował, jego strata, każdy ma prawo oddać głos, kto nie chce to "narka" big_smile

Thumbs up Thumbs down

Byla, sam ja ukladalem. Mysle, ze gdybys zrobic ja od nowa wynik bylby podobny wink (rozumiem, ze chodzi Ci o utwor, o jaki mielibysmy prosic)

Thumbs up Thumbs down

tak coś w tym stylu. Ty układałeś ankiete na temat utworów które nie były grane w ogóle prawda? dodałbym do tego które nie grane bardzo dawno, tak jak mój faworyt Minus Human tongue hehe

Thumbs up Thumbs down

Myślę, że taki pomysł wypali, jak ogłoszą datę koncertu w Polsce.  Bo nawet, jakby zagrali jakiś taki utwór ale np. na koncercie w USA- no to by była kolejna premiera jakiegoś kawałka w USA. A jakby zagrali coś po raz pierwszy w Polsce, no to by był prestiż i wszyscy z nas by to mogli zobaczyć na żywo xD

Z Minus Human moze byc problem, bo w przeciwienstwe do No Leaf CLover orkiestra odgrywa tam doslownie pierwsze skrzypce, musieliby wiele jej partii zaaranzowac po swojemu.

Thumbs up Thumbs down

Fakt. Ale może by ciekawie wyszło ? Ja np. lubię No leaf Clover, zwłaszcza ten fragment na początku z tą solówką. Chociaż swoją drogą nie jestem pewien czy Papa Het by wyciągnął z wokalem, bo akurat w tym kawałku jest dość wymagający moim zdaniem.

Ja nie mowie, ze wyszloby zle, tylko ze musieliby do tego usiasc, a nie sadze by mieli na to czas, tudziez ochote, szczegolnie ze jest to ktorys z kolei, ktory wiekszosc by najchetniej uslyszala wink

Thumbs up Thumbs down

A tak w ogóle to bym chciał, żeby zagrali jeszcze 2 X 4 albo House Jack built.