Topic: Dzem

legendarny polski zespól blues-rockowy...wlasciwie wszystko juz zostalo o nich powiedziane...dla mnie kapela z ktorá zaczynalem swoja przygode z muzyká,niestety dlugo musze czekac na nowá plyte...co o nich sádzicie ?

Życie ma chore poczucie humoru

Re: Dzem

jest to moj ulubiony zespol, obok rzecz jasna mety... nowa plyta moze bedzie w nastepnym roku, ale juz tak powstaje od paru lat, zobaczymy... oczywiscie Rysiek, Rysiek i Rysiek potem lubie bardzo plyty z Jackiem, Maciek tez niezle spiewa... kazdy cos wniosl do zespolu...

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

nie lubię, nigdy nie lubiłem i nie będę lubić, nie podchodzi mi

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

w tym roku mamy 30lecie zespołu, podobno ma być koncert urodzinowy, chociaz stydujny krążek by chyba wszystkich bardziej zadowolił...

ej jzu koncert urodzinowy byl miesiac temu, podobno ma wyjsc z tego dvd ale czy wydadza 4 godzinny koncert? na koncercie goscinnie byl Jacek i Bastek, byl set akustyczny, symfoniczny i elektryczny... ni ebylem ale sluchalem fragmenty "musze ja miec"

Thumbs up Thumbs down

łoo tam po co komu nowa plyta dżemu?? Szczerze mowiac to dla mnie obecnie są dla mnie tylko zepsolem grajacym stare hity z jakims smiesnzym imitatorem Ryśka na froncie. Riedel był świetny, Jacek był swietnyw  tym ze probowal byc Jackiem a nie Ryśkiem. Jak widze Maćka robiacego na koncertach wszytsko "po riedlowemu" to mi sie gorzej robi

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

dzisiaj premiera albumu, jestem właśnie po przesłuchaniu singla, ot, typowy słodki dżemik  ( ;     

http://www.youtube.com/watch?v=S1TM-ENzTrs

plyta tak naprawde juz od piatku jest w sprzedarzy chyba w saturnie juz byla albo media markcie... w saturnie po 29,90, w auchan slyszalem ze po 25,90 a empik oczywiscie zdzierstwo 39,99, ciekawe po ile w media bo tez jest dosc tani...

co do kwestii technicznej albumu, teksty ambitniejsze niz na 2004 to na pewno, muzyka tez ambitniejsza... moi faworyci to: Partyzant, To wszystko co mam, Do przodu, Leci muza, Strach (chociaz wersja koncertowa z wiekszym pierdolnieciem), Szara mgla,
na wieeeeelki plus zasluguja: Ani duzo ani malo, Bujam sie, Za to ze zyje, Nie patrz tak na mnie (pierwotnie nazywal sie Jestes nie dla mnie)
troche mniejszy ale tez plus: Wolnosci dni, Koniecznie

ogolnie plyta chyba najlepsza od czasow Pod wiatr i Kilka zdartych plyt, chociaz Byc albo miec nie bylo najgorsze ale przekombinowane lekko, zas 2004 mialo slabsze momenty no i Maciek w niektorych momentach spiewal za delikatnie...

Thumbs up Thumbs down

Cytat Bena Otręby z jednego najnowszych wywiadów

"Chcemy w końcu wydać tę odkładaną wielokrotnie płytę z archiwalnymi nagraniami z Ryśkiem. Wszystkie zostały już odnalezione, nawet okładkę mamy przygotowaną. Czekamy tylko na wydanie. Już nie chcę żadnej daty podawać, ale na pewno wydamy to w przyszłym roku."

Dżem.. od tego zaczynalem moja przygode z muzyką. I nadal kocham ten zespol, slucham wielu rzeczy ale zawsze lubie sobie strzelic jakis kawalek z ryskiem, tak zeby dzien byl dobry. Dla mnie dżem bez ryśka to nie dżem.
A jezeli w niedlugim czasie pojawi sie zapowiadana archwialna plyta, to od razu biore wink

Thumbs up Thumbs down

11

Dzem.Cholera dzieki nim gram na gitarze.Zawsze wciągało mnie w nich(i nadal wciąga)to że ich utwory były zawsze na takim kooosmicznym haju.Miały taką kozacką melancholie.Nieraz przy piosenkach takich jak:,,Modlitwa'' czy ,,Zapal Świeczkę'' dostawałem dreszczy.Jest to jedyna kapela którą uwielbiam,a nie grają metalu.Pięknie,po prostu pięknie...

I am the Table!!!

Thumbs up Thumbs down