Topic: Trivium

Amerykańska grupa muzyczna założona w 2000 roku. Zespół ma na swoim koncie cztery albumy studyjne. Muzycy z Trivium podkreślają, że w swojej twórczości od zawsze wzorowali się Metalliką. Ich najnowszy album - Shogun - jest uważany za lepszy od Death Magnetic.

Kawałek tytułowy: część 1
[youtube]Xn7uhyzn9Do[/youtube]

i część 2

[youtube]ohBZcbsd9o0&feature=related[/youtube]

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

Re: Trivium

Mi się podoba ich cover mastera
[wywaliłem, bo i tak ktoś zgłosił film i nie ma dźwięku wink]
Z reguły nie lubię wokalu tego typu, ale ten jest przystępny wink

(edited by jasio 2009-01-11 22:01:13)

"Jeśli komuś nie podoba się to, co robisz, pieprz to!"

Thumbs up Thumbs down

Heafy ma bardzo dobry głos. Mocny i wogóle może śpiewać i growlem, i normalnie.

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

i nienormalnie wink

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

No taki so-so zespół. Jak dla mnie są czasem trochę śmieszni występując w koszulkach innych zespołów... Sprawiają (sprawiali?) wrażenie że nie chcą być sobą, tylko kopią jakiejś kapeli z lat 80tych... Muza sama w sobie jest ok, a nowa płyta leci u mnie już sporo czasu wink

Nowa płyta naprawde rzadzi... we wczesniejszych drazniło mnie warczenie i pedalskie przyspiewki... ale na tej płycie to wszystko jest tak wysrodkowane ze masakra. Wszedzie gdzie jade w dłuzsza trase płyta odrazu do odtwarzacza. Brzmienie i kompozycje poprostu rewelacyjne!

myspace
THRASH TILL DEATH!

KI-RI-SUTE GOMEN!

Thumbs up Thumbs down

Szczerze mówiąc nie przepadałem za nimi ale "Shogun" okazał się bardzo ciekawą płytą. Dość często ląduje w moim odtwarzaczu smile

Thumbs up Thumbs down

byłem na ich koncercie w grudniu.świetne show!świetna kapela!

http://www.rocksite.pl/viewtopic.php?t=424

Jakaś potworna siła pozbawiła Go życia,które tak bardzo kochał.

też uważam że są świetni! teraz w czerwcu ich widziałam big_smile szkoda że byli supportem i tylko sześć utworów zagrali. ale ogólnie zagrali super wink

Thumbs up Thumbs down

O taak.. Też tam byłem big_smile i ta gadka Matta przed When All Light Dies.. Genialne ..

Thumbs up Thumbs down

no zgadzam sie spicza fajnego dał tongue a ty gdzie tam stałeś? właziłeś w  to pogo pod sceną? big_smile

Thumbs up Thumbs down

Przesłuchałem ostatnio ich 4 płytki i powiem, że nie przekonali mnie za bardzo. Nie wiem czemu ale jakoś nie znalazłem dla siebie żadnej piosenki, żadnego riffu, z wyjątkiem "A Gunshot to the head of Trepidation". Zagłębię się jeszcze raz w ich twórczość, zobaczymy czy coś więcej do mnie trafi.

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

przyznaje ja też nie jestem fanka wszystkich ich płyt (dokładnie chodzi mi o te przyśpiewki o których pisze Siara) ale niektóre kawałki mają niezłe big_smile głównie z shoguna

Thumbs up Thumbs down

U mnie z Trivium gości w zasadzie tylko The Crusade. Wokalnie odpowiada mi bardziej niż poprzednie płyty, a i muzycznie jest fajnie, bo słychać inspirację tym i owym, no i generalnie jest cios. Muszę sięgnąć po Shoguna, bo z tym albumem miałem najmniej do czynienia.

Lester More, shot by a .44. No Les, no more.

bardzo dobry zespol, a dying in your arms to woohoo

Thumbs up Thumbs down