Topic: Testament

Amerykańska grupa założona w 1983 roku uważany za 5. z Bay Area Trashers. Ma na swoim koncie dziesięć albumów studyjnych, w tym jeden z nich jest kompilacją utworów z pierwszych płyt - First Strike Still Deadly. Album 'The Formation of Damnation  został wydany w 2008 roku i przyjął się bardzo dobrze w kręgach muzycznych.

The Formation of Damnation:
[youtube]5Dk1olDxppc[/youtube]

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

Re: Testament

I tak najbardziej lubię ich dwie pierwsze płyty The Legacy i The New Order.

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

Znam i lubię sobie czasami posłuchać. Sądzę, że płyta "Low" i "Demonic" to ich najlepsze dokonania, a tak poza tym to najbardziej wpadają pojedyncze single z różnych krążków.

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

Frantic wrote:

I tak najbardziej lubię ich dwie pierwsze płyty The Legacy i The New Order.

Oprócz tego dobre jest jeszcze Practice What You Preach.

Last edited by kinek116 (2009-01-11 17:40:23)

"Life out here is a raw, but we will never stop, we will never quit, 'cause we are Metallica." - słowa Jamesa po śmierci Cliffa Burtona.

Thumbs up Thumbs down

Pamiętam dawne czasy jeszcze miałem naście lat to starsi koledzy coś przebąkiwali o tym zespole, mnie jakoś to nie obchodziło... Ostatnio jednak natknąłem się na Tje Formation Of Damnation... ojjj... kawał dobrego, rasowego thrashu, zdecydowanie godne polecenia...

Nie wiem jak ich wcześniejsza twórczość ale jeśli podobnie jak TFOD to chyba będe musiał sięgnąć po wcześniejsze płyty...

TFOD jest chyba jedną z cięższych płyt(szególnie tytułowy kawałek). Cięższy jest chyba Demonic i The Gathering i LOW.

Thumbs up Thumbs down

W takim razie może się zapoznam z wcześniejszą twórczością... Generalnie The Formation Of Damnation mnie przekonała i to zdecydowanie. Wiem że wsześniejsze płyty mam gdzieś zachomikowane, więc trzeba będzie odkurzyć kolekcję wink

No kapela z wielkim wykopem. Słychac tu połaczenie Mety, Slayera i Megadethu

myspace
THRASH TILL DEATH!

Najczęściej powracam do The Gathering, wpadł w ucho mi ten album tongue

Thumbs up Thumbs down

Gathering fajna, ale według mnie w porównaniu z innymi płytami jest taka sobie.

Thumbs up Thumbs down

Najbardziej cenię ich za płytki Practice What You Preach i The New Order. Generalnie fajny zespół mógłby spokojnie dołączyć jako numer 5 do wielkiej 4 thrash metalu.

Thumbs up Thumbs down

Ja do The Gathering mam sentymentalny stosunek, bo od tego albumu zaczęła się moja przygoda z Testament i dlatego moja ocena tego krążka będzie zawsze nieobiektywna. Z resztą to mój ulubiony album Testa, nagrany do tego w nietuzinkowym składzie... Lombardo, SdG, Murphy oraz oczywiście Wódz i Eryk. Bodzy!

Lester More, shot by a .44. No Les, no more.

Znakomity, rozpoznawalny styl, świetne pierwsze  4 płyty, piąta 'Ritual' trochę nijaka, z kolejnych znam tylko Low i gathering - obie nieco cięższe od klasycznych pierwszych płyt, ale obie bardzo dobre. To jedena z najwazniejsazych kapel z Bay area i klasyka thrashu obok Wielkiej Czwórki, Exodus, Overkill, Flotsam and Jetsam

Thumbs up Thumbs down

Przyznam że słuchałem tylko Practice What You Preach i płyta ta zrobiła na mnie ogromne wrażenie.Mocne, szybkie riffy, zajebis$%e solówki i ten energiczny wokal!Naprawdę warta polecenie płyta! Jeśli nie macie zbyt dużo czasu to przesłuchajcie tylko tytułowy kawałek z tej płyty.Naprawdę kawał dobrego thrashu!

Thumbs up Thumbs down