1

Topic: Aparat foto - dylemat

Strona Sonisphere Festival

Regulamin:
"Wnoszenie na teren imprezy i korzystanie w trakcie imprezy z aparatów fotograficznych, kamer lub innych urządzeń audio-video jest zabronione."

Zakładka "społeczność - na koncercie":
"Na teren koncertu wnieść można aparaty fotograficzne bez wymiennej optyki oraz lornetki. Wszelkiego rodzaju sprzęt rejestrujący audio-video oraz aparaty z wymienną optyką nie zostaną wpuszczone."

No i... jest buba, bo nie wiem co robić. Mam kompakcik Panasonica, ot taka tam pstrykawka, no i chciałbym cokolwiek uwiecznić. Napisałem do Sonisphere, ale odpowiedzi nie ma. Ma ktoś jakieś rzeczowe, konkretne i pewne informacje co do poruszanej kwestii?

Re: Aparat foto - dylemat

Jeśli jest to tzw. "chusteczka do nosa" to śmiało, wnoś, myślę, że ludzie którzy byli więcej razy na koncercie Mety potwierdzą, że nie powinni się organizatorzy czepiać. Co najwyżej każą Ci to zostawić, aczkolwiek nie sądzę. Co innego jakbyś brał lustrzankę cyfrową z wymiennym obiektywem, ale jak masz taki mały kompakcik to powinno być ok.

'Cause what don't kill ya make ya more strong !

3

reikynn: dzięki za odpowiedź. Chodzi mi tylko o to, żeby była jakaś wiarygodna informacja, najlepiej od organizatora, żeby się przy wejściu nie wk... że cię z kolejki wywalają i każą smarować do depozytu. Już kij z tymi 50 zetami, ale żeby zamieszania nie było. Ech...

4

na AC/DC można było wnosić "aparaty BEZ WYMIENNEJ OPTYKI" - możliwe że też tak będzie

5

http://pl.sonispherefestivals.com/forum/na-koncercie/ tu znajdziesz odpowiedź.