Topic: bardzo melodyjne, techniczne solo do oceny

Witam!!!

Chciałbym podzielić się z Wami moją najświeższą produkcją:

http://www.youtube.com/watch?v=RNGg2Q0-F1I

Jest to solo w całości skomponowane przeze mnie, natomiast podkład jest autorstwa Justina Sandercoe.

Wszelkie opinie i sugestie bardzo mile widziane

POZDRAWIAM WSZYSTKICH GITARZYSTÓW (i nie tylko)

Thumbs up Thumbs down

Re: bardzo melodyjne, techniczne solo do oceny

Świetne solo, wrzuciłem na nasz profil na Facebooku, więc spodziewaj się licznych odwiedzin.

A propos sprzętu - jak oceniasz tego Randalla? Chcę kupić combo z pokrewnej serii (RG 100 G3).

Thumbs up Thumbs down

hej! Wielkie dzięki! smile

Randall'a oceniam bardzo pozytywnie jeśli chodzi o granie rytmiczne, słabe są natomiast wysokie dźwięki. Mój head różnie zachowuje się na różnych kolumnach - przykładowo na kolumnie Mesy po prostu miażdży swoim nowoczesnym wyziewem, a przy tej Randallowej jest sporo piachu, który ciężko okiełznać (dużo zależy też od gitary i ogólnie od stylistyki Twojego grania)

Pozdrawiam!!!

Thumbs up Thumbs down

Guitarrman szacunek! To co widziałem na naszym profilu na Facebooku zrobiło na mnie wrażenie!!!

Guitarman, no właśnie moje granie to w większości rytmiczne granie + czasem solówki, harmoniczne zagrywki, ale generalnie - mięso w stylu Hetfielda, Kinga, Dimebaga - tak gram od lat i też bez większego problemu przychodzi mi pisanie własnych partii rytmicznych. Z kolei jeśli chodzi o clean, to nie spodziewam się cudów, ale na tyle, co osłuchałem się z demówkami Randalla, to powinno mi wystarczyć, szczególnie, gdy zmieni się przystawkę gryfową na EMG 60.

Możesz mi jeszcze podpowiedzieć, jakich dokładnie ustawień i efektów użyłeś w tym nagraniu?

Thumbs up Thumbs down

Cóż mogę powiedzieć... Do nagrań tego typu filmików YT zawsze podpieram się cyfrą... Randall dał mi czysty sygnał (z lekkim reverbem), a reszta to zasługa procesora BOSS GT-8, z którego ukręciłem brzmienie bazowe, wsparte dodatkowo delay'em z Guitar Rig 3.
A na żywo zawsze uzywam brzmienia z Randall'a, kombinuję jak mogę z kolumnami, bo ta Randall'owska nie spełnia należycie swojego zadania. Nie wiem jak to będzie wyglądało w combo.

Ogólnie to z zespołem gram metal, a właściwie to nawet metalcore. Zagraliśmy nawet na dużej scenie podczas Przystanku Woodstock 2009.

Thumbs up Thumbs down

nagrałeś całe solo za pierwszym razem, czy częściami ?

Życie ma chore poczucie humoru

Całe, ale nie za pierwszym podejściem. Co tu ściemniać - miałem kilka prób, wybraliśmy najlepsze. :-)

Thumbs up Thumbs down

to tymbardziej szacunek neutral

Życie ma chore poczucie humoru

Znakomite solo,jedno z lepszych jakie ostatnio słyszałem.Szacun x2.

Thumbs up Thumbs down

11

Mój nowy mistrz

I am the Table!!!

Thumbs up Thumbs down