Re: Początki bywają trudn, czyli jak uczyc sie grać?

Stagg? jestem przewrazliwiony ta firma, oj spotkalem sie z paroma staggami (piece, gitary) i najlepsze co stagga spotkalem to kostki, takie male przezroczyste, uwielbiam je, a jezeli chodzi o sprzet, to za 460 to ja dziekuje, postoje tongue

nie lepiej kupic jakiegos fajnego takamine albo hohnera? a jezeli chcesz piec do akustyka/klasyka to troszke inne sa piece, chociaz pod tym dla elektryka tez bedzie hulac, ale po co Ci piec na poczatek? nie lepiej nauczyc sie naprawde porzadnie grac, odlozyc kase i kupic dobry piec, a nie pierdziawke 10-15W, ktora bedziesz chcial po 10 min wyrzucic przez okno bo bedzie wydawala z siebie wiecej szumow niz dzwiekow?

W życiu piękne są tylko chwile
...and nothing else matters...

Thumbs up Thumbs down

To nie wiem, akustyk tak do 400, może nieco więcej. Co polecicie? smile Bo po ogólnym przesłuchaniu różnych filmików to akustyki lepiej brzmią.

Thumbs up Thumbs down

hmmm ja polecam (nie wiem czy cenowo sie zmiescisz) np t. burton, takamine, hohner, vintage, waashburn, cort, samick, morrison i wiele innych, hmm ciekawa strone na szybko znalazlem podam Ci
http://www.musicandmore.pl/gitary/akustyczne/
ale najlepiej ejst po prostu ograc

Thumbs up Thumbs down

44

Ja ci powiem tak,początek oczywiście klasyczna.Ogarniesz nuty,tabulatury i obeznasz się z gitarą.Już tam możesz sobie kombinować jakieś piosenki.Potem akustyk,zacznie  wtedy sie zacznie zabawa.Niektóre akustyki mają po prostu epickie brzmienie więc jak sie dobrze trafi to można sie nieźle zabawić.Potem elektryk,bass czy trójkąt elektryczny jak wolisz.Co do tego czy z nauczycielem czy bez,to z początku lepiej mieć nauczyciela.Dużo rzeczy ci na poczatku wyjaśni,potem to już jak uważasz.

I am the Table!!!

Thumbs up Thumbs down

nie zawsze potrzebne sa nuty, ja nei znam i nie potrzebuje wink

Thumbs up Thumbs down

Ostatecznie pozostałem posiadaczem Stagga SW201BK i jestem bardzo zadowolony smile

Thumbs up Thumbs down