Re: James i jego pamięć do tekstów
sorry Hetfield to imho najlepszy rytmiczny świata, wiec mam wobec niego olbrzymie wymagania
Forum dyskusyjne
You are not logged in. Please login or register.
sorry Hetfield to imho najlepszy rytmiczny świata, wiec mam wobec niego olbrzymie wymagania
Ale to zawsze tylko człowiek więc nie jest nieomylny. ![]()

Ale to zawsze tylko człowiek więc nie jest nieomylny.
No jasne, ale dla gość będzie zawsze arcymistrzem. Dla mnie to jest masakra śpiewać i grać superszybkiego Mastera. Trzeba mieć ogromną podzielność uwagi. A to, że ma jakieś komputery? Pieprzyć to.
master masterem,ale rownoczesnie grac i spiewac blackened, ktory imo jest najtrudniejszy z ich numerow do zgrania to juz cos
Też się zgadzam. Masakra ...
Wszystko zgoda.
Ale można grać Mastera i zapominać przez pierwszy rok, a dalej? Po tysiącach koncertó i 25 latach?
Nie uważacie że teksty to wcale nie brak możliwości koncentracji z powodu trudności wykonania samego kawałka? ![]()
Wg. mnie lepiej jest mieć gdzieś ekranik z tekstem, który nikomu nie przeszkadza, niż śpiewać ciągle jedną linijkę.
Didymos - nie filozuj....master jakos mu tam idzie, ale Het niemal zawsze sie walnie w tekscie do fade to black, wiec ta machineria to dobry pomysł. Jest jeszcze druga opcja. Set:
ORION,The call of ktulu, to live is to die,Rob solo, Kirk solo, Suicide and redemption
co do pamieci Jamesa, fajna wpadka w mtv:
http://www.youtube.com/watch?v=HbOwPFR4Dvg
ps. wiem ze temat byl rok temu, ale moze warto niektore odswierzac?
Hehe, zapomniał zaśpiewać xD
a jak śpiewał wtedy ładnie
słabo wtedy śpiewał. słabo w porównaniu do tego jak śpiewał kiedyś i jak śpiewa teraz
w ogóle słabo grali wtedy, Kirk nie wyrabia solówki a Lars ledwo naciska podwójną stopę... to nie ta bomba co w 2009, teraz naprawdę wyśmienicie im wychodzi ![]()
nieprawda, wtedy śpiewał lepiej, a o resztę się nie spieram bo się nie wsłuchałem a nie chce mi się jeszcze raz słuchać : P
Śpiewał lepiej bo? Widocznie za mało się osłuchałeś albo nie wyłapujesz różnicy ![]()
Przesłuchaj więcej niż jedno nagranie z lat 2003-4 i usłysz, ile tam było fałszy i jak słabą miał wtedy kontrolę nad wokalem. Zresztą sam przyznał nawet w wywiadach że po tamtej trasie zaczął naprawdę konkretnie dbać swój wokal. Różnica jest kolosalna gdy porównać jak śpiewał na Rock am Ring odpowiednio w latach 2003, 2006 i 2008.
Popieram. Wtedy miał strasznie słaby wokal. Teraz jest o piekło lepiej.
Teraz tak, ale nie powiedzialbym,ze wokal w 2006 byl lepszy do tego w 2003. Rock Am Ring 2006 to jeden z gorszych koncertow Jamesa od lat 80'tych
chodziło mi o ten konkretny filmik, to że w tamtych latach słabo śpiewał to fakt ale w 06 była tooootalna masakra, btw na tym gigu w 2002 w HQ śpiewał kapitalnie
1989 wokal Jamesa - moim zdaniem najlepszy ![]()
Ani trochę mnie to nie zdziwiło...zapamiętać tyle tekstów. Kedś czytałam wywiad,gdzie Kirk opowiadał,że po ułożeniu kolejnej setlisty najtrudniejsze zadanie ma James bo musi upewnić się że pamięta wszystkie teksty xD
jedzie ktoś na Rock Am ring 2012 z okolic Olsztyna?