Topic: Demo Magnetic

Czyli dodatkowa płyta dodana do Coffin Boxa, zawierająca demówki. Podoba się Wam? Bo mi tak - mimo tego, że są to wersje demo, są naprawde fajne, szczególnie, gdy można porównać je do wersji oryginalnych.

Przypomna mi się od razu wersja demo Fuel, z czasów Reloadów smile

Re: Demo Magnetic

Nie wszyscy mają Coffina smile Ale demówki są spoko, chociaż ja i tak wolę ostateczne wersje.

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

a moim zdaniem refren BB&S  w porownaniu z demem jest totalnie schrzaniony. Refren czarnej wiewiorki wymiata!

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

mi się podobały tylko U3, Cyanide i That was just your life, reszta jakoś taka niedorobiona moim zdaniem

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

W końcu to dema smile.

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

ale te trzy kawałki są dobre nawet w wersji demo tongue

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

Czasami dema są lepsze od wersji ostatecznej. Ja osobiście jeszcze nie przesłuchałem tych dem, nie chce mi się i jakoś mi do nich nie ciągnie. Może kiedyś smile.

Żal? To wyświechtane słowo... (James Hetfield, po śmierci Cliffa Burtona)

Thumbs up Thumbs down

toudi wrote:

a moim zdaniem refren BB&S  w porownaniu z demem jest totalnie schrzaniony. Refren czarnej wiewiorki wymiata!

Może schrzaniony nie jest ale zgadzam się, że ten z Black Squirrel jest zdecydowanie lepszy smile

Ale np. All Nightmare Long zjada Flamingo bez popitki.

Thumbs up Thumbs down

a ja jestem gotowy dla tej płyty i dla płyty z procesu tworzenia kupić coffina, co też zrobię jak będę miał jakieś wolne "drobne" tongue

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

demówki są fajne, np dlatego ze są strojone nizej o pół tonu, takim strojem giatry wlasnie gram i nie przestrajam sie na E zeby grac death magnetic, chociaz that was just your life jest grane troche wolniej, ale ogólnie fajnie ze takie cos ujrzało swiatlo dzienne, np intro to U III brzmi dla mnie ładniej niz w oryginale

Życie ma chore poczucie humoru

ale gdy w U3 Demo wchodzi gitara jest według mnie gorzej grana, jest grane ósemkami oktawowo na przemian, w wersji z płyty jest lepiej tak synkopowo bardziej.

też stroje gitare w Dis, lepiej brzmi moim zdaniem, i odrazu struny mają mniejszy naciąg i lepiej się gra

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

strojenie do E to byl kolejny "genialny" pomysł Rubina. Wszyscy sie podniecali,ze on bedzie producentem,  a w efekcie wiecej spieprzyl niz pomogł. Jak to powiedział Holt z exodusa "Tez mogłem im powiedzieć, zeby zagrali jak 1986 - baa zrobiłbym to za darmo"

Thumbs up Thumbs down

wielu by im dopłaciło aby to zrobili ;]

ja tam się do strojenia na Death Magnetic nie czepiam, U3 nie brzmiałoby lepiej w niższym stroju, pozatym większość chyba jest w Dis, tak sądze

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

a ja uważam,ze by lepiej brzmiało. Szczególnie gitary w zwrotce są wręcz żywcem wyjęte z reload, a moim zdaniem co by o loadach ni epowiedzieć to brzmią genialnie.

Thumbs up Thumbs down

mi tam gitary w zwrotce bardziej do Blacka pasują
uważam  że nie wszystko, im niżej tym lepiej brzmi

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down

ja tez tak nie uważam, niktore utwory mety staja sie jakby "przymulone" na nizszym strojeniu, ale UIII jednak imo lepiej by brzmialo nizej

Thumbs up Thumbs down

dla mnie nie smile
aha co się tyczyło Black Squirrela wolę, BB&S smile
a zwrotka z Flamingo czysto wzięta z Shadows of the Cross, wiem że gdzieś już tu o tym mowa była tongue

Proszę nie Judaszuj mnie

Thumbs up Thumbs down