Topic: mam pytanie w środku

Czy opłaca się wymienić przetworniki EMG-HZ na 81/85 w Jacksonie?

Nothing is true. Everything is permitted.

Thumbs up Thumbs down

Re: mam pytanie w środku

nie

Thumbs up Thumbs down

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź smile

Thumbs up Thumbs down

ale hey, czemu od razu zakładasz, że się nie opyla? big_smile
Jeżeli to jest jakiś  model z niskiej serii ( JS na przykład) to raczej się nie opłaca, chociaż z przetwornikami jest tak, że zawsze można przełożyć do nowego wiosła big_smile
A czy zamiast EMG nie lepiej jakiś secik Seymourów? Jednak przy Emg jest rochę więcej roboty...
a tak wógle to witam wszystkich. 1. post big_smile

Thumbs up Thumbs down

nie wiem jak grasz, na czym grasz i pod co podpinasz wiosło. Jeśli jesteś w zespole i dajecie koncerty, masz porządny wzmacniacz itd to może to byc dobra inwestycja, jeśli nie - zdecydowanie się nie opłaca. Takie moje zdanie

Thumbs up Thumbs down

Jestem w zespole i czasem gramy koncerty. Jest to Jackson DXMG Dinky. Najczęściej podpinam go pod Voxa, a rzadziej pod Mesę lub Marshalla. Jestem gitarzystą prowadzącym i potrzebuję tego brzmienia "z jajem".

@KriSS: jednak wolę tego Rolls Royce' a wśród przetworników, czyli EMG, ale wiem, Seymoury są też bardzo porządne.

Nie wiecie, ile by mnie to kosztowało? Raczej sam nie zmienię, bo nie chcę nic zjebać hmm

Thumbs up Thumbs down

w takim układzie się opłaca smile

Thumbs up Thumbs down

Wiesz co na lepszych piecach będzie ewidentna różnica, o ile masz już dobrą łapę. Tylko pamiętaj, blusa se nie pograsz ale to chyba najmniejszy problem. Emg sa drogie jak cholera - 900pln za set. Rozważ merliny eclipse-tanie, brzmienie mi sie nawet bardziej podoba, poszukaj se na yt porównań. I spoko, sam se wymienisz trzeba być już bolesnym idiotą żeby tego samemu nie machnąć;)

Thumbs up Thumbs down