Topic: mam pytanie w środku
Czy opłaca się wymienić przetworniki EMG-HZ na 81/85 w Jacksonie?
Forum dyskusyjne
You are not logged in. Please login or register.
Czy opłaca się wymienić przetworniki EMG-HZ na 81/85 w Jacksonie?
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź ![]()
ale hey, czemu od razu zakładasz, że się nie opyla? ![]()
Jeżeli to jest jakiś model z niskiej serii ( JS na przykład) to raczej się nie opłaca, chociaż z przetwornikami jest tak, że zawsze można przełożyć do nowego wiosła ![]()
A czy zamiast EMG nie lepiej jakiś secik Seymourów? Jednak przy Emg jest rochę więcej roboty...
a tak wógle to witam wszystkich. 1. post ![]()
nie wiem jak grasz, na czym grasz i pod co podpinasz wiosło. Jeśli jesteś w zespole i dajecie koncerty, masz porządny wzmacniacz itd to może to byc dobra inwestycja, jeśli nie - zdecydowanie się nie opłaca. Takie moje zdanie
Jestem w zespole i czasem gramy koncerty. Jest to Jackson DXMG Dinky. Najczęściej podpinam go pod Voxa, a rzadziej pod Mesę lub Marshalla. Jestem gitarzystą prowadzącym i potrzebuję tego brzmienia "z jajem".
@KriSS: jednak wolę tego Rolls Royce' a wśród przetworników, czyli EMG, ale wiem, Seymoury są też bardzo porządne.
Nie wiecie, ile by mnie to kosztowało? Raczej sam nie zmienię, bo nie chcę nic zjebać ![]()
Wiesz co na lepszych piecach będzie ewidentna różnica, o ile masz już dobrą łapę. Tylko pamiętaj, blusa se nie pograsz ale to chyba najmniejszy problem. Emg sa drogie jak cholera - 900pln za set. Rozważ merliny eclipse-tanie, brzmienie mi sie nawet bardziej podoba, poszukaj se na yt porównań. I spoko, sam se wymienisz trzeba być już bolesnym idiotą żeby tego samemu nie machnąć;)