Topic: Anthrax

Jedna z największych kapel metalowych świata i na pewno jeden z najbardziej niedocenionych zespołów metalowych lat 90'. Osobiście sądzę, że tylko Metallica jest od nich lepsza jako kapela Thrash Metalowa. Pionier Thrash'u ze wschodniego wybrzeża no i zespół prawdopodobnie dzięki, któremu Thrash Metal zawdzięcza sobie taką nazwę (od utworu "Metal Thrashing Mad"). Co wy sądzicie na temat tego zespołu?

Thumbs up Thumbs down

Re: Anthrax

Słucham dosyć często, chyba częściej niż Slayera nawet wink. Anthrax lubię za taką punkową skoczność, prostotę, agresję, oraz za to, że ich muzyka przy okazji zawiera wszystko, co najważniejsze w Thrashu. No a koncerty chyba na równi z Metalliką wymiatają ;D
Spreading The Disease - Among The Living - bardzo lubię te albumy.
Poza tym Persistence of time - mimo, że brzmi bardziej w kierunku lat 90 - świetne Intro to reality/belly , Blood, Got the time...
no i prawie Grunge'owy Sound of white noise - tutaj kończy się dla mnie znajomość Anthraxu.

Thumbs up Thumbs down

ja bardzo lubie anthrax ale podobnie jak phantom mniej wiecej do szostej plyty.

Bóg umarł, Nietzsche umarł i ja też nie czuję się za dobrze

Thumbs up Thumbs down

7 płytą jest Stomp442, którą osobiście bardzo cenie. phantom widzę, że lubimy ich za to samo, punkową skoczność, agresje, prostotę i szybkość. Szkoda, że nie mają ustabilizowanego jednego składu i wokalisty jak np: Metallica czy Slayer hmm

Thumbs up Thumbs down

Znam tylko z płyty "Sound of White Noise", bardzo przyjemna muzyka, vokal mi się podoba. Kiedyś na pewno posłucham reszty twórczości

http://img522.imageshack.us/img522/7040/sygnatura5eb4.jpg

Thumbs up Thumbs down

Among the Living i Spreading the Disease najlepsze jak dla mnie płytki Anthraxu.
Anthrax jest trochę niedocenianym zespołem, nie wiem dlaczego. Mają świetnych grajków a ich koncerty to miodzio smile

What don?t kill ya make ya more strong!
http://imagegen.last.fm/lastfmred/recenttracks/5/kirk1great.gif

Thumbs up Thumbs down

Słuchałem tylko ich pierwszej płyty "Fistfull Of Metal" i przyznam że fajnie im wyszła.
Najbardziej zapadło mi w pamięć instrumentalne(w zasadzie jest to dłuższa solówka)
Across The River.

Thumbs up Thumbs down